• Laura van Dolron Een antwoord op alle vragen

Een antwoord op alle vragen

di 11 december t/m za 23 februari

Een antwoord op alle vragen

Laura van Dolron

theater

Over

Genoeg eenzame avonden op het toneel, Laura van Dolron gaat samen met Willem de Wolf een antwoord geven op al uw vragen!

Met een doos vol vragen en bijgestaan door muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren, geven Laura en Willem antwoord op wat het publiek echt weten wil.

Laura: “Als ik zeg dat ik stand-up philosopher ben, vragen mensen vaak: "Ga je dan ook met het publiek praten?" Nee, zeg ik dan en voel me een beetje betrapt. Ik praat niet met het publiek, omdat ik niet zo heel veel vertrouwen heb in publieksparticipatie, omdat de mensen die terugpraten, de mensen zijn die graag gehoord willen worden en dat zijn de mensen die al genoeg aan het woord zijn, vind ik vaak. In Een antwoord op alle vragen heb ik een vorm gevonden waarbij iedereen in het publiek onderdeel van de voorstelling is. Door hen te vragen een vraag op te schrijven, kunnen ze op een veilige manier meedoen. Wij nodigen het publiek uit om de vraag te vieren en het antwoord te vinden. Ik wil meer ruimte in mijn voorstellingen voor het magische ‘hier en nu’ van het theater, omdat ik geleerd heb dat datgene wat er aan de hand is altijd belangrijker en spannender is dan wat je had bedacht. Minder voorbereiden, meer openstaan, minder bedenken, meer luisteren. In deze wereld van Instagram, botox en zorgvuldig vormgegeven Facebookstatussen, heb ik behoefte aan echtheid. Een echtheid die ik elke avond met het publiek zal zoeken, in hun vragen en onze antwoorden."

In Een antwoord op alle vragen hebben Laura, Willem, Wilco en Frank zo veel mogelijk antwoorden klaar liggen: op vragen die ze denken te krijgen, vragen die ze vrezen te krijgen en vragen die ze hopen te krijgen. In hun ‘laboratorium van antwoorden’ worden ze iedere avond weer overvallen door de vragen van het publiek. Er zullen antwoorden zijn die passen bij de vragen, er zullen vragen niet gesteld worden waar zij wel het antwoord op hebben en er is een hulplijn van wijze mensen aanwezig. Het publiek ziet hen zoeken, worstelen en musiceren. Zo ontstaat er iedere avond live een filosofisch theaterconcert vol poëzie, denken, doen, hoop en wanhoop… en uiteindelijk is er misschien wel één antwoord dat alle vragen overstijgt!

concept Laura van Dolron tekst & spel Laura van Dolron, Willem de Wolf muziek Wilko Sterke, Frank van Kasteren

Makers

Laura van Dolron studeerde aan de Toneelacademie Maastricht die ze in 2001 als regisseur voltooide. Hierna maakte zij drie voorstellingen bij haar eigen gezelschap Het Zesde Bedrijf. Vervolgens schreef, speelde en regisseerde zij bij verschillende werkplaatsen, gezelschappen en festivals, zoals Huis aan de Werf, Noord Nederlands Toneel en Tweetakt. Voorstellingen uit deze tijd zijn o.a. Lieg ik soms? (NNT 2006) en Mijn naam is Rachel Corrie (NNT 2008).

Als schrijver en regisseur doorliep zij een intensief traject bij Theaterwerkplaats Gasthuis (nu Frascati). In 2009 werd Laura Artist in Residence bij het Nationale Toneel. Tot 2013 maakte zij hier voorstellingen als Iemand moet het doen (2009), Sarte zegt Sorry (2011), Wat nodig is (2011) en Alleen voor jullie (2012).
Vanaf 2012 werd Laura zelfstandig theatermaker onder de vlag van In Goed Gezelschap van Laura. Ze werd tot en met 2016 structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten. Nieuwe voorstellingen die tot nu toe hiermee tot stand kwamen, zijn Liefhebben, Mogelijkheden en in 2016/2017 WIJ. Hiernaast speelt Laura regelmatig reprises van eerder werk, ontwikkelt ze zich verder als action writer en maakte zij een kleinschalige voorstelling voor het project Ongekend Bijzonder, getiteld Am I making sense. Laura van Dolron is zowel werkzaam in Nederland als in Vlaanderen.

Het werk van Laura van Dolron werd lovend ontvangen door publiek, pers en jury’s. Zij won o.a. de BNG Nieuwe Theatermakersprijs (2007), de Charlotte Köhlerprijs (2007), de Erik Vosprijs (2008) en de Guido de Moorprijs (2012).

€17 / €13,50
Frascati 2
Tickets online €1 goedkoper