Een antwoord op alle vragen

Een antwoord op alle vragen

Laura van Dolron / Willem de Wolf / DE KOE

theater

Over

Een filosofisch theaterconcert 

Laura van Dolron bouwt een safe space voor vragen in een laboratorium vol antwoordenBijgestaan door acteur en schrijver Willem de Wolf (de KOE) muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag) nodigt zij haar publiek uit een vraag op te schrijven. De vragen vormen de basis voor een voorstelling die elke avond live wordt gecomponeerd, op het scherpst van de snede, met humor maar ook met de ambitie om de antwoorden te vinden die het publiek verdient!

Een filosofisch theaterconcert vol zoeken en vinden, vol hoop en wanhoop, en uiteindelijk is er misschien een antwoord dat alle vragen overstijgt.

spel, muziek & uitvoering Laura van Dolron, Willem de Wolf, Frank van Kasteren & Wilko Sterke dramaturgie Barbara Van Lindt decorontwerp Marloes & Wikke lichtontwerp Gé Wegman foto Lars van den Brink

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre 'stand-up philosophy'. Samen met het publiek zoekt zij naar wat mooi is en wat beter kan. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn omdat zij gelooft dat er in 'het echte leven’ al genoeg wordt gedaan alsof.

'Humor en tragiek' 'Creatief en inventief hoe het viertal tot antwoorden komt op vragen.' ★★★★ NRC

'Van Dolron gaat levensvragen doortastend te lijf' 'Een originele vorm van participerend ervaringstheater .De filosofische onderwerpen zijn koren op Van Dolrons molen die zichzelf niet voor niets ‘stand-up philosopher’ noemt. de Volkskrant

'Unieke  avond  vol  interessante  gedachtekronkels ' 'Van Dolron en vooral De Wolf zijn erg innemend, waardoor je graag naar ze blijft kijken en luisteren.' ★★★★ Scènes

‘Een oefening in verdraagzaamheid’ ‘De schurende vorm creëert een intrigerende microcosmos van de werkelijkheid: een plek waar we ondanks onze grote onderlinge verschillen toch samen vorm aan moeten geven.’ Theaterkrant

Makers

Laura van Dolron studeerde aan de Toneelacademie Maastricht die ze in 2001 als regisseur voltooide. Hierna maakte zij drie voorstellingen bij haar eigen gezelschap Het Zesde Bedrijf. Vervolgens schreef, speelde en regisseerde zij bij verschillende werkplaatsen, gezelschappen en festivals, zoals Huis aan de Werf, Noord Nederlands Toneel en Tweetakt. Voorstellingen uit deze tijd zijn o.a. Lieg ik soms? (NNT 2006) en Mijn naam is Rachel Corrie (NNT 2008).

Als schrijver en regisseur doorliep zij een intensief traject bij Theaterwerkplaats Gasthuis (nu Frascati). In 2009 werd Laura Artist in Residence bij het Nationale Toneel. Tot 2013 maakte zij hier voorstellingen als Iemand moet het doen (2009), Sarte zegt Sorry (2011), Wat nodig is (2011) en Alleen voor jullie (2012).
Vanaf 2012 werd Laura zelfstandig theatermaker onder de vlag van In Goed Gezelschap van Laura. Ze werd tot en met 2016 structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten. Nieuwe voorstellingen die tot nu toe hiermee tot stand kwamen, zijn Liefhebben, Mogelijkheden en in 2016/2017 WIJ. Hiernaast speelt Laura regelmatig reprises van eerder werk, ontwikkelt ze zich verder als action writer en maakte zij een kleinschalige voorstelling voor het project Ongekend Bijzonder, getiteld Am I making sense. Laura van Dolron is zowel werkzaam in Nederland als in Vlaanderen.

Het werk van Laura van Dolron werd lovend ontvangen door publiek, pers en jury’s. Zij won o.a. de BNG Nieuwe Theatermakersprijs (2007), de Charlotte Köhlerprijs (2007), de Erik Vosprijs (2008) en de Guido de Moorprijs (2012).

80 minuten
We Are Public

Op vrijdag 22 februari is deze voorstelling vrij toegankelijk voor leden van We Are Public.