FUTURE THEATRE: Retourtje Amsterdam – Maastricht

FUTURE THEATRE: Retourtje Amsterdam – Maastricht

Toneelacademie Maastricht / Frascati Producties

theater

Over

2 x jong toneeltalent in  Double Bill

Frascati Producties en Toneelacademie Maastricht presenteren het (afstudeer)werk van twee veelbelovende jonge makers. Kom en laat je verrassen door het talent van morgen!

CHARLI CHUNG – THE DREAMERS

The Dreamers is een toneelbewerking naar de gelijknamige film van Bernardo Bertolluci (2003), gebaseerd op de roman The Holy Innocents van Gilbert Adair (1988).

De vrijgevochten tweeling Theo en Isabelle nodigt de Amerikaanse Matthew uit om een tijd bij hen te logeren terwijl hun ouders op vakantie zijn. Gevoed door hun passie voor film en aangetrokken tot de allesvernietigende kracht van de liefde, kruipt het drietal in elkaars schoot en raakt verwikkeld in een hechte en complexe driehoeksverhouding. Tegen de achtergrond van de Parijse studentenrevolte van 1968 zoeken zij in een tijd van revolutie en zelfontdekking hun vrijheid bij elkaar. Steeds meer leven ze in een door hun zelf gecreëerde droomwereld die tegelijk mooi, seksueel en gevaarlijk is.

Afstuderend regisseur Charli Chung maakt een stuk over drie jonge mensen aan de vooravond van hun volwassenheid. Over het verlangen om je in elkaar te verliezen en het verlies van de grip op de werkelijkheid dat hiermee gepaard gaat. Een ode aan de momenten waarop we ons laten leiden door wilde verlangens en dromen, en ons niet laten remmen door de (soms harde) werkelijkheid. 

tekst Bart van den Donker  regie Charli Chung spel Abe Dijkman, Marieke Giebels, Marius Mensink scenografie Koen Steger dramaturgie Madelon Kooijman begeleiding Marcus Azzini met dank aan Toneelgroep Oostpool

IZAK BERMAN – LOAF

“I saw nothingness. Black, long empty, but I had a feeling like everything was great and nothing was wrong at all. Imagine how preexistence felt…much the same as post existence.”

In de video LOAF vertellen drie anonieme internetgebruikers over de paar minuten waarin zij in een staat van klinische dood verkeerden. De film zoomt in op de paar koortsachtige minuten tussen klinische dood en biologische dood; een onbekend, grijs grensgebied waar unheimlichkeit regeert. De beschreven ervaringen lopen uiteen van een gevoel van totaal bewustzijn tot uiterste abstractie en van angst tot sereniteit. Met LOAF onderzoekt Izak Berman, tweedejaars regisseur aan de Toneelacademie Maastricht, de mogelijkheid van bewustzijn na de dood en zet hij zijn eerste stappen op het gebied van computeranimatie.

van Izak Berman stemmen  Emma Dingwall, Lola Eshuis & Joe Eshuis soundscape The Haxan Cloak & Izak Berman begeleiding Quirine Racké & Helena Muskens met dank aan Reddit-users TheWiebat, SEGAspergers & R00tdude