• De Man is Lam

Lucas De Man / Stichting Nieuwe Helden / Het Zuidelijk Toneel / Stage-Z

theater

Over

Een inspirerende zoektocht via theater, beeld en geluid naar man-zijn anno nu

Wat betekent het vandaag de dag om man te zijn? Meer dan 180 mannen werden geïnterviewd. Motorrijders en barbiers, imams en arabisten, wetenschappers en mannencoaches vertellen eerlijk en open hoe zij het vinden om nu man te zijn. In tijden van Trump en IS, maar ook in een wereld waar mannenbanen verdwijnen en het onderwijs steeds meer gemaakt lijkt te zijn voor vrouwen.

Het resultaat van deze zoektocht is te zien in De Man Is Lam. Lucas de Man neemt het publiek mee in een prikkelende solo-performance, vol beeld- en geluidsfragmenten van Ahmet en Rashif over de positie van de man in Nederland en België.

In het café van Frascati kun je verder luisteren naar de podcast serie die Rashif El Kaoui bij VPRO Nooit Meer Slapen maakte in het kader van De Man is Lam. Ook worden hier de foto’s geprojecteerd die Ahmet Polat maakte voor zijn expositie ‘The Myth of Man’.

Volg de zoektocht van Lucas, Ahmet en Rashif op demanislam.nl

'Lucas De Man voert het woord, op zijn bekende innemende manier. [...] Wat voor man of vrouw je ook bent, je past altijd wel bij iemand, en nooit bij iedereen. Wees mens en durf te leven.' ★★★★ Theaterkrant

'De Man is Lam is een geestige zoektocht naar man-zijn anno nu' [...] Als performer zit De Man bovendien uitstekend in zijn vel. Hij is snel, gevat, charmant, alles lijkt spontaan bij hem op te komen maar is minutieus voorbereid.' ★★★★ de Volkskrant

concept Lucas De Man, Ahmet Polat & Rashif El Kaoui spel Lucas De Man geproduceerd door Stichting Nieuwe Helden, Het Zuidelijk Toneel en Stage-Z

Over het project De Man Is Lam
De Man Is Lam is een project van creator/regisseur Lucas De Man, voormalig Fotograaf des Vaderlands/filmmaker Ahmet Polat en audiovisueel kunstenaar Rashif El Kaoui. Vanuit hun eigen verschillende culturele achtergronden onderzochten zij wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Een zoektocht die werd vertaald in een solo-performance door Lucas, podcast-serie door Rashif, foto-expositie door Ahmet en een serie inspiration talks met als titel The Man Squad.
 

Makers

Lucas De Man is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Bij Frascati Producties maakte hij Roll wit hit en De Club en bij Het Zuidelijk Toneel o.a. de voorstelling Bejaarden en Begeerte en de installaties BOOM en SKETCH. Van 2013 t/m 2016 was De Man als Stadskunstenaar verbonden aan ’s-Hertogenbosch. In al zijn projecten streeft hij ernaar de publieke ruimte te transformeren van anonieme consumptiemarktplaats tot een plek van verwondering, verwarring en verbinding.

Ahmet Polat was fotograaf des Vaderlands 2015-2016. Hij werkt zowel autonoom als in opdracht en publiceerde onder meer in de NY Times, Vogue, Volkskrant, Rolling Stone. Zijn werk was te zien op exposities in Palais des BOZART in Brussel, het Stedelijk, Rijksmuseum en FOAM. In 2006 won Polat de prestigieuze ICP Infinity Award in New York. In 2013 werden twee van zijn projecten genomineerd voor de Dutch Doc Award, Nederlands grootste documentaire fotografie prijs.

Rashif El Kaoui is medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. Hij doceert welsprekendheid aan de Academie voor Woord te Mortsel. Als acteur speelde hij in Reizen Jihad, een productie van SINcollectief/t,arsenaal/de Monty en in Malcom X en de Odyssee bij de KVS te Brussel.

100 minuten
De Staat van de Man

Deze voorstelling maakt deel uit van het programma De Staat van de Man. Meer info