• De Man is Lam

De Man is Lam

do 22 t/m za 24 maart

De Man is Lam

Lucas de Man / Het Zuidelijk Toneel

theater

Over

Echte mannen huilen niet (maar soms wel)

Echte mannen trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Maar de man van vandaag wordt ook geacht mee te snikken met met Grey’s Anatomy, kaarsjes aan te steken en de was te doen. Wie kan er ooit voldoen aan al die tegenstrijdige eisen? En wat wil de man eigenlijk zelf? Lucas De Man, Ahmet Polat en Rashof El Kaoui begonnen een persoonlijke zoektocht naar hun man-zijn. Ze spraken met wetenschappers en buurmannen, een pastoor en een imam, beste vrienden en volslagen vreemden. Ze volgden een mannenemancipatiecursus en een workshop Ontdek de Oerman in jezelf. Hun bevindingen delen ze graag met het publiek, mannen én vrouwen, in een caleidoscopisch portret van de hedendaagse Man. 

'Lucas De Man voert het woord, op zijn bekende innemende manier. [...] Wat voor man of vrouw je ook bent, je past altijd wel bij iemand, en nooit bij iedereen. Wees mens en durf te leven.' ★★★★ Theaterkrant

'De Man is Lam is een geestige zoektocht naar man-zijn anno nu' [...] Als performer zit De Man bovendien uitstekend in zijn vel. Hij is snel, gevat, charmant, alles lijkt spontaan bij hem op te komen maar is minutieus voorbereid.' ★★★★ de Volkskrant

van & met Lucas De Man, Ahmet Polat & Rashif El Kaoui vormgeving Pascal Leboucq 

Makers

Lucas De Man is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Bij Frascati Producties maakte hij Roll wit hit en De Club en bij Het Zuidelijk Toneel o.a. de voorstelling Bejaarden en Begeerte en de installaties BOOM en SKETCH. Van 2013 t/m 2016 was De Man als Stadskunstenaar verbonden aan ’s-Hertogenbosch. In al zijn projecten streeft hij ernaar de publieke ruimte te transformeren van anonieme consumptiemarktplaats tot een plek van verwondering, verwarring en verbinding.

Ahmet Polat was fotograaf des Vaderlands 2015-2016. Hij werkt zowel autonoom als in opdracht en publiceerde onder meer in de NY Times, Vogue, Volkskrant, Rolling Stone. Zijn werk was te zien op exposities in Palais des BOZART in Brussel, het Stedelijk, Rijksmuseum en FOAM. In 2006 won Polat de prestigieuze ICP Infinity Award in New York. In 2013 werden twee van zijn projecten genomineerd voor de Dutch Doc Award, Nederlands grootste documentaire fotografie prijs.

Rashif El Kaoui is medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. Hij doceert welsprekendheid aan de Academie voor Woord te Mortsel. Als acteur speelde hij in Reizen Jihad, een productie van SINcollectief/t,arsenaal/de Monty en in Malcom X en de Odyssee bij de KVS te Brussel.

€15 / €11,50
Frascati 2
Tickets online €2 goedkoper