De Klap I: KRANT

di 25 t/m do 27 januari

De Klap I: KRANT

Veenfabriek

Nederlands
theater

Over

alleen toegang met coronatoegangsbewijs.

Deel één van een drieluik

Satire over de redactie van een krant die -zo goed als dat gaat- verslag doet van een wereldwijde ramp.

De aardbeving is catastrofaal. In Santiago en de steden in de omgeving blijft geen gebouw overeind. De klap is tot in Nederland te voelen en veroorzaakt overal naschokken. Chili en Peru worden getroffen door golven van 25 meter hoog en de tsunami reikt tot de andere kant van de Grote Oceaan... Communicatie ligt plat... Berichten spreken elkaar tegen. Waar doe je goed aan? Tussen 2021-2024 speelt de Veenfabriek het drieluik De Klap. Elk deel portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel moet verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. KRANT, het eerste deel van De Klap, gaat over de redactie van een krant die - zo goed als het gaat - verslag doet van de ramp, maar nog maar één correspondent voor heel Zuid-Amerika heeft, die net in Paramaribo zit. Een satire vol liefde en stress, over bureauhelden die het onmogelijke proberen vol te houden. In een grote, bewegende muzikale installatie van John van Oostrum, geïnspireerd op een ouderwetse drukpers. Na KRANT volgen deel II: RECHT, over een platform voor Internationaal Humanitair Recht, en deel III: HULP, in de vorm van een benefietdiner van een vrijwillige hulporganisatie.

tekst en regie Joeri Vos compositie John van Oostrum, Bastiaan Woltjer installatie John van Oostrum spel en muziek Jacobien Elffers, Roland Haufe, Ruta van Hoof, Phi Nguyen, Niki Verkaar, Milena Haverkamp, Bastiaan Woltjer, John van Oostrum, Derron Lurvink vormgeving Mats Boswijk productie Emmalot Morel techniek Ramses Nieuwenhuizen publiciteit en marketing Kelly de Haan, Judy Lijdsman 

Makers

Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, brutaal, speels en vernieuwend, en speelt in theaters en concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten. De Veenfabriek is in 2004 opgericht door Paul Koek. Sinds 2020 is Joeri Vos artistiek leider, die in 2017 aansloot naast Paul Koek. Vos' werk bij de Veenfabriek wordt geroemd om de nieuwe manier waarop in een intuïtieve dramaturgie, muziek en tekst samenvloeien en elkaar versterken.

Voor elke voorstelling worden muziek en tekst nieuw geschreven. We willen grote vragen en ideeën delen met ons publiek. Dat doen we in de periode 2021-2024 rondom de centrale vraag Waar doe je goed aan? Met taal, muziek, smaak en techniek zoekt de Veenfabriek in alle voorstellingen naar antwoorden op deze vraag. Vanuit verschuivende perspectieven en met verschillende stemmen.

Een voorstelling van de Veenfabriek is avontuurlijk en altijd anders dan verwacht, maar je voelt je er altijd van harte welkom!

€19 / €14
Frascati 1