• vastgoed cowboys

De Bestuurders #1: Laurens Ivens en de woningnood

De Bestuurders #1: Laurens Ivens en de woningnood

Frascati Producties

actualiteit

Over

Een theatraal portret van een verantwoordelijk wethouder

Wethouder Laurens Ivens maakt zich kwaad. Kwaad om de woningprijzen die blijven stijgen, om de macht van de projectontwikkelaars, de tweedeling in de stad, de graaiers van Airbnb en weer een hotel met een zwembad op het dak. Al sinds 2006, toen hij als gemeenteraadslid voor de SP de Stopera betrad, probeert hij de boel te veranderen. Als activist in de raad streed hij voor het behoud van de sociale huurwoningen en tegen de macht van woningcorporaties. Nu staat Laurens Ivens aan het begin van zijn tweede termijn als wethouder wonen en bouwen. Misschien wel de moeilijkste portefeuille die je kunt hebben in een stad die blijft groeien en steeds onbetaalbaarder wordt.

Vanavond overziet hij de dossiers die voor hem liggen. Amsterdam anno 2018: Armoede neemt toe, de prijs voor een huis in de stad is historisch hoog en toeristen blijven komen. Wat kan hij doen om het tij te keren?

Over De Bestuurders
De Bestuurders is een serie theatrale portretten waarin de persoonlijke verhalen van de machthebbers van de stad centraal staan. De Bestuurders verbeeldt wat vaak onzichtbaar blijft: de drijfveren en ambities van politici, het dagelijkse bestuur van een stad en botsende belangen. Wat moeten we weten over monsterprojecten en bouwplannen? En wie zijn de mensen die de teugels in handen hebben? Aan de hand van scenes, columns en gesprek stellen we iedere aflevering een bestuurder centraal. Na afloop van dit theatrale onderzoek spreken we met de hoofdpersoon van de avond.

concept Marije Ligthart met teksten van Marijke Schermer en Daan Windhorst spel Sebastiaan Frowijn e.a. gespreksleiding Lorianne van Gelder (journalist, Het Parool) deelnemers Hester van Buren (Voorzitter Raad van Bestuur Woningstichting Rochdale), Cody Hochstenbach (stadsgeograaf), Peter Kwint (Tweede Kamerlid, SP), Maarten van Poelgeest (voormalig wethouder Ruimtelijke Ordening) en Michiel Stapper (promovendus aan het Amsterdam Insitute of Social Science Research) speciale gast & nagesprek met Laurens Ivens 

De (on)vertelde stad

Deze voorstelling maakt deel uit van Frascati Issues: De (on)vertelde stad. Bekijk hier het hele programma.