• de avond van de rebel

De Avond van de Rebel

De Avond van de Rebel

Mara van Nes / DEGASTEN / Frascati Producties

theater

Over

To all you REBELS out there!

De rebel lijkt uit een ver verleden. Uit een tijd waarin overmatig okselhaar en het hebben van dromen genoeg waarde hadden om een verschil in deze wereld te kunnen maken. Die tijden zijn voorbij. Jongeren presteren, consumeren en produceren. Wat betekent het om vandaag de dag op te groeien in Amsterdam? Kent de stad alleen maar jonge winnaars? Zijn er nog wegen buiten de gebaande paden om? Is er nog ruimte voor rebellie?

Aan de hand van gesprekken met Amsterdamse jongeren, gaat theatermaker Mara van Nes (1993) op zoek naar een nieuwe definitie van ‘De Rebel’. Tijdens De Avond van de #REBEL stappen 8 potentiele rebellen op de zeepkist om deze zoektocht met jou te delen.

Aansluitend eindfeest in Frascati Café hosted by DEGASTEN met DJ Tokubay (Studio West). 

regie Mara van Nes regie assistent Bitha Babazadeh spel Wail Hegazy, Moos Wurms, Angelika Naingie, Wietse Walrave, Sander Woestenburg, Luna Delgado Valoroso, Una Cicarevic, Kobbe Koopman, Floor Klop met dank aan Elike Roovers, Gerrit van Der Veen College, Poetry Circle, Danstheater Aya, Kiki Rosingh, Rick Busscher, Nynke Vermue, Yahmani Blackman

Deze voorstelling maakt deel uit van Frascati Issues#REBEL. Klik hier voor het hele programma.

Makers

Mara van Nes (1993) studeerde in 2017 af aan de Opleiding Theaterdocent aan de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans (ATD). Zij is als (educatie)maker werkzaam bij het Amsterdamse jongerengezelschap DEGASTEN.

DEGASTEN maakt rauw, fysiek en interdisciplinair montagetheater. De voorstellingen van DEGASTEN zijn sterk associatief en hebben een meeslepende, dynamische beeldtaal. DEGASTEN maakt samen met haar jonge spelers uitdagende voorstellingen over de wereld van vandaag.

 

90 minuten