VLUCHTHEUVEL DE WATERHEUVEL


 
Home > De (on)vertelde Stad > Projecten > VLUCHTHEUVEL DE WATERHEUVEL

VLUCHTHEUVEL DE WATERHEUVEL

De voorstelling is een onderzoek van regisseur Liesbet Swings (Theater Artemis) naar de werkwijze van De Waterheuvel, een clubhuis voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Voor haar onderzoek bracht Liesbet Swings meerdere dagen door met leden van De Waterheuvel. ‘Zijn wij niet allemaal gebaat bij hun orde van de dag?’ vroeg zij zich af. ‘Zien zij wat wij niet zien? Kunnen we de effectieve werkwijze van hun clubhuis toepassen op het welslagen van een avondje theater?’ Tijdens deze presentatie toont ze samen met de leden van De Waterheuvel de tussenstand van hun prille ontmoeting.

Liesbet Swings / Frascati Producties i.s.m. De Waterheuvel

Liesbet Swings ontwikkelt kunstprojecten en maakt voorstellingen bij Theater Artemis. Deze ontstaan steevast in dialoog met kinderen, jongeren, beeldend kunstenaars en andere geestverwanten.

De Waterheuvel is een gemeenschap van mensen met een psychiatrische achtergrond die dagelijks samenkomt in een clubhuis aan de Sarphatistraat te Amsterdam. Gezamenlijk houden de clubhuisleden en stafleden het clubhuis draaiende. Dit leidt tot sociale contacten, steun en zingeving. Het isolement dat vaak samengaat met psychische kwetsbaarheden wordt zo doorbroken. Het clubhuis is ook een plek om te ontdekken wat iemand nog wél kan, in plaats van te focussen op de beperking die iemand heeft.

CREDITS
met Gary, Garvin, Michel, Joyce, Lisette, Jack en Jonathan
concept & regie Liesbet Swings
productie Frascati Producties i.s.m. De Waterheuvel


Partners


Productie


Vluchtheuvel De Waterheuvel

Liesbet Swings (Artemis) / Frascati Producties / De Waterheuvel

actualiteit
Meer Info