To be or not to be. We will be

To be or not to be. We will be

Frascati Producties / DEGASTEN & Arq Psychotrauma Expert Groep

theater

Over

Ik zit aan deze kant van de tafel, jij aan de andere. Is een dialoog zonder woorden mogelijk? En wat is de betekenis van de stilte in een gesprek? De chaos in mijn hoofd is soms zo groot, dat ik mijzelf niet helemaal kan vertrouwen. Weet jij hoe ik dan een ander vertrouwen kan schenken? Misschien wordt wanhoop ooit moed, maar vandaag deel ik met jou een steen en een bloem uit mijn leven. 

Wie bent u? Wie of wat bent u het meest?
Een beest, een demon of een goede geest?
Moet ik u vrezen of bevrijden, u beminnen of bestrijden?

Uit: Hamlet vs Hamlet van Tom Lanoye

To be or not to be. We will be is een theatraal onderzoek van Elike Roovers en Rutger Esajas. Zij werken met een groep patiënten van Arq Psychotrauma Expert Groep en enkele spelers van DEGASTEN. Dit onderzoek vloeit voort uit de bijzondere samenwerking tussen Arq en Frascati waarin de potentie van theater binnen een kwetsbare omgeving wordt onderzocht.

Arq Psychotrauma Expert Groep is een groep van instellingen en organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma.

DEGASTEN maakt rauw, fysiek, interdisciplinair montagetheater met jongeren tussen de 12 en 25 jaar dat vaak dicht op de huid van het publiek zit.

Makers