CORONATOEGANGSBEWIJS FRASCATI

 

Vollere zalen mogelijk bij Frascati met het coronatoegangsbewijs

Frascati gaat met het coronatoegangsbewijs werken om de nu toegestane 2/3e zaalcapaciteit te benutten. Hoewel zitplaatsen verplicht blijven, kunnen we de 1,5 meter afstand achterwege laten. Voorstellingbezoek is dus alleen mogelijk wanneer je, naast je kaartje, in het bezit bent van een geldig coronatoegangsbewijs. Bij de inloop wordt niet alleen je kaartje maar ook het coronatoegangsbewijs gecontroleerd in combinatie met je legitimatiebewijs.  

Wat is een coronatoegangsbewijs?

Een coronatoegangsbewijs is een QR code uit de coronacheck-app waarmee je toegang krijgt tot de voorstellingen bij Frascati. Het coronatoegangsbewijs kun je aanmaken op basis van een negatieve testuitslag (testbewijs), een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Een van deze drie bewijzen dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heb je een geldig coronatoegangsbewijs en kun je de voorstelling bijwonen.

Het coronatoegangsbewijs kun je als volgt verkrijgen:

  • VACCINATIEBEWIJS - Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. In Nederland is een vaccinatiebewijs te downloaden in de coronacheck-app of via coronacheck.nl 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • HERSTELBEWIJS - Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona wanneer dit ook geregistreerd staat in de coronacheck-app of bij coronacheck.nl. Daar kun je dan een QR-code ophalen.
  • TESTBEWIJS - Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via testenvoortoegang maak je een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in je buurt. Ongeveer een uur na jouw test ontvang je een bericht met de uitslag waarna je in de coronacheck-app jouw QR-code kunt aanmaken.

Op de site van de rijksoverheid vind je het stappenplan om van jouw test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen.

Of bekijk hier een filmpje waarin alle stappen worden uitgelegd.

Wat gebeurt er bij binnenkomst?

Wanneer je een voorstelling bij Frascati bezoekt wordt aan de ingang jouw QR-code gescand. Dit is jouw geldige coronatoegangsbewijs. Deze QR-code laat je zien op je telefoon in de CoronaCheck-app of heb je thuis al geprint via CoronaCheck.nl.

Vergeet niet bij je bezoek ook een legitimatiebewijs mee te nemen. Onze medewerker vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.

Het Digitale Corona Certificaat (DCC)

Vanaf 1 juli 2021 kunnen internationale bezoekers binnen de EU het Digitale Corona Certificaat (DCC) gebruiken om toegang te krijgen tot evenementen en activiteiten in Nederland, dus ook bij Frascati.

Heb je een DCC met een testbewijs? Dan mag je negatieve test bij de start van het evenement niet ouder zijn dan 24 uur. Is dit wel het geval? Laat je dan opnieuw testen om toegang te krijgen de voorstelling. En upload daarna het nieuwe testbewijs in de CoronaCheck-app.

Gevaccineerd buiten de EU

Bekijk deze pagina om te zien wat je moet doen om aan een coronategangsbewijs te komen.