CORONATOEGANGSBEWIJS FRASCATI

 

Toegang tot voorstellingen met het coronatoegangsbewijs

We kijken er naar uit je te mogen verwelkomen in ons theater, en bij onze producties in het land. Om voorstellingen bij Frascati te bezoeken heeft voorlopig iedereen van 13 jaar en ouder een geldig coronatoegangsbewijs (een QR-code verkregen in de coronacheck-app) nodig. Vergeet daarbij ook niet een legitimatiebewijs mee te nemen. Bij binnenkomst wordt niet alleen jouw ticket gecontroleerd, maar ook de QR-code van het coronatoegangsbewijs. De gegevens op het coronatoegangsbewijs worden vergeleken met de gegevens op je legitimatiebewijs.  
 
We vragen je om de coronacheck -app al te downloaden voordat je naar het theater komt en jouw QR-code gereed te houden wanneer je het theater binnenkomt. Zo help je ons om de inloop zo vlot mogelijk te laten verlopen. Met deze manier van werken mogen we weer de volle zaalcapaciteit benutten en is de 1,5m  afstandsregel in het theater niet meer nodig. 

Wat is een coronatoegangsbewijs?

Een coronatoegangsbewijs is een QR code uit de coronacheck-app waarmee je toegang krijgt tot de voorstellingen bij Frascati. Het coronatoegangsbewijs kun je aanmaken op basis van een negatieve testuitslag (testbewijs), een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Een van deze drie bewijzen dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heb je een geldig coronatoegangsbewijs en kun je de voorstelling bijwonen.

Het coronatoegangsbewijs kun je als volgt verkrijgen:

  • VACCINATIEBEWIJS - Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. In Nederland is een vaccinatiebewijs te downloaden in de coronacheck-app of via coronacheck.nl 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • HERSTELBEWIJS - Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona wanneer dit ook geregistreerd staat in de coronacheck-app of bij coronacheck.nl. Daar kun je dan een QR-code ophalen.
  • TESTBEWIJS - Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via testenvoortoegang maak je een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in je buurt. Ongeveer een uur na jouw test ontvang je een bericht met de uitslag waarna je in de coronacheck-app jouw QR-code kunt aanmaken.d.

Het Digitale Corona Certificaat (DCC)

Vanaf 1 juli 2021 kunnen internationale bezoekers binnen de EU het Digitale Corona Certificaat (DCC) gebruiken om toegang te krijgen tot evenementen en activiteiten in Nederland, dus ook bij Frascati.

Heb je een DCC met een testbewijs? Dan mag je negatieve test bij de start van het evenement niet ouder zijn dan 24 uur. Is dit wel het geval? Laat je dan opnieuw testen om toegang te krijgen de voorstelling. En upload daarna het nieuwe testbewijs in de CoronaCheck-app.

Gevaccineerd buiten de EU

Bekijk deze pagina om te zien wat je moet doen om aan een coronategangsbewijs te komen.