The Truth About Kate

The Truth About Kate

Frascati Producties / Davy Pieters

theater

Over

Ik ging naar de kroeg en gedroeg me zoals het beeld dat ik van mezelf op internet presenteer.

The truth about Kate is de reconstructie van een zelf gefabuleerde identiteit meets geënsceneerde documentaire, waarin een jonge vrouw terugblikt op haar leven. Zij spreekt over zichzelf in de voltooid verleden tijd, derde persoon enkelvoud. En ze speelt alle rollen zelf. Ook de voice-over. In haar zoektocht naar bewondering, dramatiek en mysterie raakt zij verstrikt in haar eigen creatie. Haar leven lijkt steeds meer weg te hebben van een duizelingwekkende, gemediatiseerde nachtmerrie vol fake-emotions en gruwelijke, traumatiserende nep-ervaringen. Kate creëert een leven waarin alles mogelijk is en waar ze geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen voor alles wat zich daarin afspeelt.

The Truth about Kate is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2014 en is opgenomen in Circuit X, waarmee de voorstelling op Het Theaterfestival in Antwerpen speelt, gevolgd door een tour in Vlaanderen. Daarnaast is Davy Pieters met deze voorstelling genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Jibbe Willems won op het Vlaamse Theater aan Zee de Artes Jongtheaterschrijfprijs voor de tekst van The truth about Kate.
 
concept & regie Davy Pieters tekst Jibbe Willems spel Naomi Velissariou geluidsontwerp Jimi Zoet decor Davy Pieters i.s.m. Doorgedraaid lichtontwerp & techniek Bob Ages coaching Jetse Batelaan en Loes van Pligt foto Tatiana Stoute scenefoto's Anna van Kooij
 

Makers

Davy Pieters (Nederland, 1988) is hard op weg een van de origineelste theaterregisseurs van het moment te worden. Haar beeldende mimetheater vindt inspiratie in o.m. games, social media, reclame, strips, martial arts, beeldende kunst. De voorstellingen zijn onderzoeken naar de toekomstige (westerse) mens en de manier waarop deze mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen, beeld(ver)vorming en beeldcultuur.

Davy studeerde in 2011 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met Playwood, dat werd getoond in Frascati WG. Bij haar afstuderen ontving ze De Henriette Hustinxprijs voor excellent talent. Direct daarna maakte ze bij Frascati Producties de studie What Remains (2012), over de gevolgen van de Japanse Tsunami en het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant (2012).

Vervolgens presenteerde Davy de bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014) die werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het Vlaamse Circuit X en waarmee ze werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014), waarvoor Davy in de wereld van het forensisch onderzoek dook. How did I die gaat begin november 2015 op tournee door binnen- en buitenland.

Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy bovendien het gezelschap Kobe op: regelmatig treden ze met spectaculaire, theatrale performances op in de club- en festivalscene.

Zomer 2015 werkt Davy Pieters met 12 studenten van de Mime Opleiding (AHK) aan Knights: pop-ups in de openbare ruimte over helden, geweld en de westerse man anno nu. Davy’s Knights zullen in elk geval opduiken tijdens Over ’t IJ Festival 2015.

Davy’s nieuwste voorstelling Made In Here wordt onthutsende, maar reële Sciencefiction. Hoe ver kunnen we gaan met vormgeven van het leven? De voorstelling is van 24 februari t/m 12 maart te zien in Frascati en gaat daarna op tournee.

Pers

 
105 minuten