SURPASSING THE BEELINE


 
Home > De (on)vertelde Stad > Projecten > SURPASSING THE BEELINE

SURPASSING THE BEELINE

Surpassing the Beeline vond plaats op 8 en 9 november 2018 in het kader van Frascati Issues: De on)vertelde stad.

In Surpassing the Beeline* doken bezoekers samen met hun tafelgenoten in de verhalen van de Amsterdamse expatgemeenschap. Verhalen van hen die emigranten zijn als ze hun thuis verlaten en elders immigranten worden; hun verleden, heden en gevoel van 'thuis' zijn volledig in elkaar vervlochten. De emigrant van het ene land, is de immigrant van het ander.

Immigratiegeschiedenis, voornamelijk geschreven in de landen van aankomst, heeft zich meestal gericht op het problematische beleid en de ervaringen van binnenkomst, acceptatie, afwijzing en/of plaatsing van nieuwkomers, terwijl expats dit circus altijd omzeilen vanwege hun economische status.

Tijdens de vorige editie van Frascati Issues: De (on)vertelde stad (november 2017) presenteerde Abhishek Thapar binnen Stadslab#1 een eerste onderzoek naar de Indiase expatgemeenschap in Amsterdam. Surpassing the Beeline is een verdere uitwerking hiervan.

*De titel komt van het idee dat expats nooit een rechte lijn van A naar B bewandelen als het gaat om thuiskomst of het begrip ‘thuis’. Hun thuis is immers constant in beweging; voortdurend veranderend, verschuivend, schipperend.

Abhishek Thapar / Frascati Producties i.s.m. expats

Abhishek Thapar (IN/NL) is een theatermaker, performer, poppenspeler en artiest, wonend in Amsterdam. Abhishek haalde zijn postdoctoraal in Physical Theater aan the London International School of Performing Arts (LISPA) en een Master in Theater aan het DAS Theater in Amsterdam. Momenteel is Abhishek bezig met het opzetten van een artistiek onderzoek naar postkoloniale epistemologieën, historiografische metafictie en storytelling. Voor Frascati Producties liet hij in het kader van Stadslab#1 (2017) verhalen zien uit de Indiase expatgemeenschap. Surpassing the Beeline is een utiwerking van deze performance.

CREDITS
concept & regie
Abhishek Thapar
performers Rinku Kalsy, Hilda Moucharrafieh, Vaishali Nanda, Masha Ru, Sahil Sahni, YiLing HungProducties


Surpassing the Beeline

Abhishek Thapar / Frascati Producties

theater
Meer Info

Stadslab#1 route B

Abhishek Thapar, Collectief Walden, Alexandra Broeder, Francesca Lazzeri & Lester Arias

Meer Info