Recovery

Recovery

Frascati Producties / Florentina Holzinger

Language No Problem
performance

Over

Florentina Holzinger keert terug in Frascati met deze inmiddels mythische performance.

In Recovery staat het gevecht als heilzaam proces centraal. Het toneel is de arena waar trauma’s zullen worden verwerkt en een nieuw begin kan worden gemaakt. Uitgangspunt van Recovery is het tragische ongeval bij een van de uitvoeringen van Kein Applaus für Scheiße in Noorwegen, waarbij Florentina Holzinger uit de nok van het theater viel. Recovery is geïnspireerd op het lange herstelproces dat daarop volgde en op de gelijknamige titel van het zevende album van de Amerikaanse rapper Eminem. Met het doel zichzelf zowel spiritueel als lichamelijk in een krijger te veranderen, nam zij een personal coach in de arm. Met deze vrouwelijke coach betreedt zij de ring, teneinde Kunstwereld, Angst en Trauma het hoofd te bieden. Elke avond opnieuw zet zij een volgende stap in het gevecht om verloren gewaande lichamelijke en kunstzinnige data. Dit vanuit de overtuiging dat de enige kunst die het waard is gemaakt te worden, de kunst is die heelt.

concept & performance Florentina Holzinger performance Btissame Amadour, Clara Saito, Eva Susova, Lenneke Vos & guests geluidsontwerp Stefan Schneider dramaturgie-advies Vincent Riebeek, Renée Copraij, Sara Ostertag scènefoto's Anna van Kooij

A co-production by Frascati Producties and brut Wien. With the support of the Culture Programme of the European Union, Life Long Burning, the City of Vienna’s Department of Cultural Affairs and Performing Arts Fund NL.

 

Makers

Florentina Holzinger (Oostenrijk, 1981) maakte de afgelopen jaren indruk met haar explosieve en sterk fysieke performances. Via haar radicale lichamelijkheid levert zij stevige kritiek op de westerse consumptiemaatschappij.
Florentina studeerde architectuur in Wenen en volgde daarna de SNDO in Amsterdam. Bij Impulztanz ontving zij in 2008 en 2010 een Dansweb Europe scholarschip en voor haar afstudeersolo Silk kreeg zij de Prix Jardin d'Europe 2012. Daarna werkte zij onder meer bij Frascati Producties, Workspace Brussels en Pact Zollverein Essen. Samen met Vincent Riebeek maakte Florentina de trilogie Kein Applaus für Scheiße SpiritWellness. Het drieluik over de perfecte symbiose van een gezond lichaam en een gezonde geest bracht internationale aandacht voor Florentina’s werk.
 
Hierna ging zij solo verder: in het najaar van 2014 maakte ze Recovery bij Frascati Producties (in coproductie met Brut Wien). Aanleiding voor deze voorstelling was het tragische ongeval bij een uitvoering van Silk in Noorwegen, waarbij Florentina uit de nok van het theater viel. Het toneel is de arena waar  trauma’s worden verwerkt en een nieuw begin kan worden gemaakt. Recovery was seizoen 2015-2016 te zien op internationale podia en festivals en komt op 14 september terug in Frascati. 
 
Florentina Holzinger en Vincent Riebeek maakten in 2016 bij CAMPO opnieuw samen een duet: Schönheitsabend. (15 en 16 september in Frascati)

 

 

 

Pers

 

Video

trailer Recovery - Florentina Holzinger
90 minuten