Piki Piki

ma 03 & di 04 juni

Piki Piki

Djino Alolo Sabin, Studios Kabako

dans

Over

Congolees multitalent Djino Alolo Sabin is als danser opgeleid in Studios Kabako en danst inmiddels bij onder anderen de Franse choreograaf Boris Charmatz. In Kisangani maakte hij zijn tweede eigen werk: Piki Piki. Deze politieke solo is ingegeven door twee voorwerpen bij zijn ouderlijk huis: een busje dat niet meer reed en het portret van zijn opa dat heel zijn jeugd prominent in de huiskamer hing. Djino’s opa was een zeer toegewijde aanhanger van de Congolese onafhankelijkheidsleider Patrice Lumumba (1925-1961). Op een dag was hij opeens verdwenen, zeer waarschijnlijk vermoord, net als Lumumba zelf. De priemende ogen van zijn opa op de foto achtervolgden Alolo Sabin jarenlang en droegen hem op om zijn droom na te streven en om te blijven vechten voor een beter leven en een beter land. Piki Piki is die droom.

artistieke leiding en uitvoering Djino Alolo Sabin video Djino Alolo Sabin, Franck Moka muziek Roger Mambembe, Djino Alolo Sabin regie-advies Faustin Linyekula

 

€19/ €15
Frascati 2
pop-up winkel

Behoefte aan meer verdieping? Boekhandel Van Rossum opent tijdens het festival in theater Frascati een pop-up winkel met een uitgebreide selectie van boeken, teksten en essays gelieerd aan de festivalthema’s en –kunstenaars. Voor iedereen die meer wil lezen over Zuid-Afrika, Congo, postkolonialisme, James Baldwin en meer.