Onder vier ogen

Onder vier ogen

Frascati Producties

actualiteit

Over

Kunst en politiek in een openhartig tweegesprek

In de serie Onder vier ogen gaan kunstenaars en politici een persoonlijk en openhartig tweegesprek aan. Op 17 september is het de beurt aan theatermaker Naomi Velissariou  en tweede kamerlid voor de PvdA Mei Li Vos. In een intieme setting spreken ze over inspiratie en ambitie, over de wereld in verandering en over de gedroomde rol van kunst en politiek. De twee domeinen lijken vandaag de dag verder uit elkaar te liggen dan ooit. Maar is dat werkelijk zo? 150 jaar na Thorbecke zijn we op zoek naar een nieuwe dialoog.

De gesprekken vinden op onregelmatige momenten gedurende het seizoen plaats in de coulissen van het theater. Het publiek kan aanwezig zijn bij Onder vier ogen maar de dialoog wordt ook opgenomen en valt online te beluisteren is als podcast. Zo bouwen we aan een database van ontmoetingen tussen kunst en politiek waarin veel verschillen, maar misschien nog veel meer overeenkomsten blijken te zitten. In de eerste twee edities gingen de  Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren in gesprek met theatermaker Walter Bart (Wunderbaum) en Tweede Kamerlid en cultuurwoordvoerder van de SP Jasper van Dijk sprak met choreograaf Nicole Beutler.

Naomi Velissariou (1984) is een van de nieuwste en meest originele stemmen op dit moment. Ze maakte (bij Frascati Producties) tot nu toe vijf voorstellingen waarin ze zelf ook speelde: Mr Jones (2012), A Tragedy (simplified) (2013), I See You (2014), Intervention (2015) en Q&A (2016). In januari 2017 komt Sontag uit, over leven en werk van een van de belangrijkste filosofen en schrijvers van de 20e eeuw: Susan Sontag. Naomi is bovendien lid van het Algemeen Bestuur van Kunsten ’92, de belangenorganisatie voor de kunst-, cultuur- en erfgoedsector.

Mei Li Vos (1970) is politica, voormalig vakbondsleider en columniste. Ze studeerde politicologie aan de UvA en promoveerde in 2001, waarna ze werkte bij het Ministerie van Algemene Zaken. In 2005 was ze medeoprichter van het Alternatief voor Vakbond (AVV). Tussen 2007 en 2010 en sinds 2012 is zij namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Haar voornaamste thema’s zijn economie en financiën, werk en sociale zekerheid en ze is lid van de vaste commissie voor OCW.

Beeld

toegang gratis

reserveren is gewenst via 020 - 6266866