• Yinka Kuitenbrouwer morgen werd alles anders

Morgen werd alles anders

Morgen werd alles anders

Frascati Producties / Yinka Kuitenbrouwer

theater

Over

Een documentaire onderzoeksvoorstelling over onze verantwoordelijkheid voor de toekomst en de prijs van vooruitgang

Hoe kijk jij naar de toekomst?
Gaat onze wereld erop vooruit of achteruit?
Was vroeger alles beter?
Hoe denk je dat de wereld er over twintig jaar uit zal zien?
Hoe wíl je dat de wereld er over twintig jaar uit zal zien?
En wat ga jij daaraan doen?

Yinka Kuitenbrouwer maakt, net als in het bejubelde HonderdHuizen, een documentair project op basis van persoonlijke gesprekken en ontmoetingen, ditmaal met mensen uit verschillende generaties en verschillende landen. In een intiem audio- installatieparcours over de toekomst en de prijs van vooruitgang verweeft ze verschillende perspectieven en verhalen, van persoonlijke twijfels rond het moederschap tot ecologische maatregelen in Europa en de bouw van een dam in Zambia. Bij Frascati toont ze nu de eerste stappen in dit creatieproces.

concept & performance Yinka Kuitenbrouwer audio Wannes Deneer dramaturgie & zakelijke ondersteuning Ruth Mariën / DRIFT productie Frascati Producties

Makers

Yinka Kuitenbrouwer (Amsterdam 1990) behaalde in 2014 haar masterdegree drama aan het KASK (Gent). In haar werk zoekt zij als theatermaker en actrice steeds naar communicatie en confrontatie met haar publiek, of ze nu in een klassiek stuk speelt of een intieme huiskamerperformance maakt. Oprechtheid en directheid staan in haar maken en spelen steeds centraal.

In 2017 trok ze op uitnodiging van Frascati als onderzoeksjournalist de stad in. Speciaal voor het openingsdebat van Frascati Issues De (on)vertelde stad maakte ze een portret van Amsterdam aan de hand van een rit met tram 13 van begin- tot eindpunt.

De voorstelling HonderdHuizen (2015) zette haar in één klap op de kaart in het Vlaamse en Nederlandse podiumlandschap. Met deze intieme voorstelling gebaseerd op honderd gesprekken over thuis werd Yinka Kuitenbrouwer geselecteerd voor Circuit X en kreeg ze de onderscheiding Big in Belgium. Op het Fringe Festival in Edinburgh kaapte ze een Fringe First Award en een Total Theatre Award weg. HonderdHuizen speelde inmiddels 164 keer. In september 2017 ging haar jongste voorstelling Kan dus niet in première. Een nieuwe documentaire voorstelling op basis van gesprekken en ontmoetingen met jongvolwassenen in de psychiatrie. Daarnaast was Yinka Kuitenbrouwer te zien in verschillende producties, zoals De Vrijetijdsmens – studie #2 van l’hommmm, Chaos van geluidstheatergezelschap Tuning People en De Grieken van het Gentse collectief KIP.

Morgen werd alles anders is de eerste voorstelling die Yinka maakt bij Frascati
Producties.
50 minuten