MADE IN ZUIDOOST


 
Home > De (on)vertelde Stad > Projecten > MADE IN ZUIDOOST

MADE IN ZUIDOOST

Voor Frascati Issues: De (on)vertelde stad nodigde Frascati  het Gentse collectief ONBETAALBAAR uit om in samen werking met woningcorporatie Rochdale een tijdelijk atelier in te richten in Amsterdam Zuidoost voor een onderzoeksproject over hergebruik van oude objecten.

Vanuit het atelier in Zuidoost verzamelen zij oude en kapotte meubelstukken, gevonden op straat of gedoneerd door buurtbewoners. Van deze afdankertjes wordt samen met meubelmakers en kunstenaars uit de buurt een prachtige serie designobjecten gemaakt. Als bewijs van een nieuwe unieke identiteit, zijn alle objecten voorzien van een paspoort waarin de verschillende bewerkingen zijn gedocumenteerd.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 worden de designobjecten geëxposeerd en kunnen potentiele kopers zich voor bereiden op de veiling . Op De Veiling der Dingen in  de grote zaal van Frascati verhaalt presentator Lucas de Man over het leven vóór en na de restauratie en worden de objecten door een echte veilingmeester per opbod verkocht.

ONBETAALBAAR i.s.m. Rochdale

ONBETAALBAAR is een collectief van meubelmakers, stoffeerders, schrijvers, filosofen, designers, restaurateurs en grafici. Zij werken vanuit de filosofie dat ieder object zijn eigen verhaal heeft: materialisme met emotie.

Samenwerkinspartner in het project is woningcorporatie Rochdale


Partners

Producties


Made in Zuidoost: De Expo

ONBETAALBAAR (BE) / Frascati Producties

beeldende kunst
Meer info

Made in Zuidoost: De Veiling der Dingen

ONBETAALBAAR (BE) / Frascati Producties

beeldende kunst
Meer info