los

los

Lucas de Man / Het Zuidelijk Toneel

theater

Over

Een theatervoorstelling over de angst voor verlies
 
Bijna iedereen heeft wel eens iemand verloren. Of zichzelf. Of de controle. Mensen zijn bang om een ander te verliezen. We hebben echter niet altijd de tools om met die angst om te gaan. Er heerst een taboe op het openlijk uiten van je verdriet en je angsten, dus drukken we het de kop in en slikken het weg. Maar telkens als je iemand verliest, verlies je ook iets van jezelf.
Onze relatie met een ander, en via de ander met onszelf, maakt ons kwetsbaar. In de beeldende muzikale theatervoorstelling LOS zoeken een man en vrouw naar hoe om te gaan met hun angst voor die kwetsbaarheid. Lucas De Man legt hier nog een laag overheen door samen met de twee acteurs via interviews met psychologen, deskundigen en burgers een onderzoek te doen naar verlies in de westerse samenleving en dat te verwerken in de voorstelling.
 
'Los komt binnen als een mokerslag' de Volkskrant
'Het is voor de zaal vrijwel onmogelijk om het droog te houden' Telegraaf
'Het verlies raakt het publiek als een goed gerichte messteek in het hart' Trouw
'Hanneke Last en Tijs Huys grijpen het publiek bij de kladden' Brabants Dagblad
 
concept en regie Lucas De Man spel Tijs Huys en Hanneke Last 

Makers

Lucas De Man is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Bij Frascati Producties maakte hij Roll wit hit en De Club en bij Het Zuidelijk Toneel o.a. de voorstelling Bejaarden en Begeerte en de installaties BOOM en SKETCH. Van 2013 t/m 2016 was De Man als Stadskunstenaar verbonden aan ’s-Hertogenbosch. In al zijn projecten streeft hij ernaar de publieke ruimte te transformeren van anonieme consumptiemarktplaats tot een plek van verwondering, verwarring en verbinding.

85 minuten