Liefdesverklaring (voor altijd)

Liefdesverklaring (voor altijd)

Nicole Beutler Projects / Het Zuidelijk Toneel / Rudolphi Producties

theater

Over

'Wanneer u naar buiten stapt, wordt het hier koud'

Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen - vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken we naar hen, nu kijken zij terug.

Het begon allemaal met het beroemde en beruchte stuk Publikumsbeschimpfung uit 1968, waarmee de Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke zijn publiek bestookte met verwensingen en beledigingen. In 2014 adopteerden Magne van den Berg (toneelschrijver) en Nicole Beutler (theatermaker/choreograaf) het stuk en draaiden het 180 graden. Liefdesverklaring, een voorstelling met zes jongeren, was een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. Het stuk kreeg laaiend enthousiaste reacties en werd geselecteerd voor het Theaterfestival.

Liefdesverklaring (voor altijd) is het vervolg. Niet met jongeren, maar juist met oudere, zeer ervaren acteurs. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Het stuk gaat over acteurs, en over toneel, maar vooral over hun relatie met ons. Een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

'Het is een genot om dit viertal over het toneel te zien bewegen, ieder op bepaald moment verwijzend naar zijn of haar eigen oeuvre' ★★★★ de Volkskrant

'Lief publiek, je zit in het donker maar de acteurs zien je echt wel' Trouw
 
Na 1: SONGS (2009), Piece (2011), Liefdesverklaring (2014) en Role Model (2018) is dit de vijfde intensieve samenwerking van Magne van den Berg en Nicole Beutler. Het is een duo dat zowel beeldend, inhoudelijk als emotioneel altijd boeit. Moeiteloos combineren ze teksttoneel met beweging en muziek. Als geen ander weten ze ‘de essentie van de dingen’ te verankeren in woord en beeld.

Makers

Het werk van Nicole Beutler speelt zich af op de grens tussen dans, performance en beeldende kunst. Een sterke beeldtaal, subtiele humor en reflectie op de geschiedenis van theater en dans gaan in haar voorstellingen hand in hand. Haar werk is veelvuldig te zien op buitenlandse podia en festivals. Naast haar eigen producties is Beutler actief als curator en initiator van verschillende initiatieven in het dansveld en als begeleider en gastdocent aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, de opleiding Moderne Theaterdans en de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans.

We Are Public

Vr 16 nov is de voorstelling opgenomen in het aanbod van We Are Public

Nagesprek

Op wo 14 nov is er in de zaal een nagesprek over voorstelling en werkproces met de spelers en makers, onder leiding van Frascati's dramaturg Berthe Spoelstra.

Feestje!

Op vr 16 nov draait DJ Streamer (Gary Shepherd) na afloop van de voorstelling in het cafe!