Kijk Theater in Frascati

Kijk! Theater in Frascati

Voor de geïnteresseerde kijker die graag meer wil weten over onze theatermakers en hun werk organiseert Frascati jaarlijks Kijk! Een serie voorstellingen inclusief inleiding, interessante ontmoetingen en voor wie wil, eten en een nagesprek. De inleidingen worden dit seizoen verzorgd door Laura Minderhoud. Laura werkt als dramaturg samen met veel theatermakers, schrijvers en filmmakers. Daarnaast geeft ze les in het theater/filosofisch gesprek op het Cygnus Gymnasium in Amsterdam. Eerder werkte ze bij de wekelijkse talkshow van de Theaterschool HALF6.

Op de Kijk avonden organiseert Frascati ook nagesprekken met wisselende gasten, passend bij de theatermaker en/of het onderwerp van de voorstelling. De nagesprekken zijn toegankelijk voor iedereen. Kijk deelnemers zijn vanzelfsprekend van harte uitgenodigd.

In deze serie zijn voorstellingen opgenomen van De Warme Winkel/Wunderbaum, Frascati Producties/Naomi Velissariou, Forced Entertainment en het Ro Theater.
 

 

Kijk! Theater
Vier voorstellingen met inleiding.

€ 110, - ticket, inleiding en een drankje

Kijk! Theater met eten
Voorafgaand aan de inleiding eten we met elkaar aan lange tafels in Frascati Café. Medewerkers van Frascati, theatermakers en gasten schuiven ook aan.

€ 168,- incl. eten & twee drankjes, ticket, inleiding.

Koop hier je Kijk! naar keuze
 


 

do 1 dec | PRIVACY | De Warme Winkel/Wunderbaum | Frascati 1, 20:30

 

“Privacy is niet langer de sociale norm”, aldus Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Als dat waar is, wat betekent dat dan voor de kunst? Nog niet zolang geleden konden kunstenaars ontroeren of provoceren met hun vuile lakens, vieze peuken, de geboorte van hun kind of een intieme seksscène. Maar nu iedereen vrijwillig zijn al-dan-niet-vuile was buiten hangt, lijkt dit artistieke tijdperk voorgoed voorbij. Tijd voor nostalgie? Acteurs Ward en Wine, ook in werkelijkheid een koppel, heten je welkom in hun woning. Een onopgemaakt bed, een open kledingkast, een keukentafel, een volle ijskast en enkele verdwaalde peuken. Hier laten zij een tijd herleven waarin het intieme nog een mysterieuze en erotische lading bezat. Schipperend tussen fictie en werkelijkheid, tussen de re-enactments van iconische kunstwerken en hun private leven, voeren zij een filosofisch huis-tuin-en-keukengesprek over intimiteit na het einde van de privacy.

concept, tekst en spel Wine Dierickx, Ward Weemhoff geluidsontwerp en uitvoering S.M. Snider
dramaturgie en teksten Joachim Robbrecht vertaling teksten Rob Klinkenberg scenografie Theun Mosk eindregie Marien Jongewaard
 

naar boven


do 12 jan | SONTAG | Frascati Producties/Naomi Velissariou | Frascati 1, 20:30
 
 

Naomi Velissariou (1983) ging direct na haar afstuderen aan de Maastrichtse Toneelacademie aan de slag bij Frascati Producties. Na Mr Jones, A Tragedy (simplified) en I See You, waarin ze aan de hand van dramaturgische constructies een beeld schiep van liefde, familie en het leven na de dood, maakt ze in 2015 Intervention over identiteit anno nu. In april 2016 maakte ze met Gillis Biesheuvel van Dood Paard Q&A, Een hedendaagse mythe over angst, schuld, verantwoordelijkheid en de relativiteit van winst en verlies. Met A Tragedy (simplified) werd ze genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en won ze de TAZ-KBC Jongtheatermakersprijs 2014.

‘Zij is een fascinerende podiumpersoonlijkheid die moeiteloos lijzige afstandelijkheid samenbrengt met intense uitbarstingen en gespeelde gêne.’ **** Parool over Naomi in A Tragedy (simplified)

Sontag is geen biografie maar een larger-than-life droomwereld, bevolkt door personages die staan voor de demonen en iconen uit het leven en werk van een van de belangrijkste filosofen en schrijvers van de 20e eeuw: Susan Sontag.

tekst Rik van den Bos concept & regie Naomi Velissariou spel Tim Schmidt, Naomi Velissariou, Ward Kerremans & Ingrid Wender scenografie Sascha van Riel geluid Jimi Zoet kostuum Bibi Trompetter regieassistent Floor Houwink ten Cate scenografie assistent Fleur van Daal
 

naar boven


do 16 feb | REAL MAGIC | Forced Entertainment | Frascati 1, 20:30
 
 

Frascati programmeert regelmatig verrassend en vernieuwend werk uit het buitenland. Een van de groepen die vaak terugkeert is de legendarische Engelse groep Forced Entertainment. Forced Entertainment is een groep van zes theatermakers onder artistieke leiding van regisseur Tim Etchells. Sinds 1984 verkent het kunstenaarscollectief diverse vormen van theater, installatie, nieuwe media en film en is de groep een graag geziene gast op festivals en in theaters over de hele wereld. In hun werk verhalen zij op een toegankelijke en uitdagende manier over de mythes, dromen en nachtmerries van de hedendaagse verstedelijkte samenleving. Bij Frascati waren zij de afgelopen jaren te zien met onder meer Void Story, Tomorrows Parties en The Coming Storm. Hun jongste voorstelling Real Magic is een meeslepende en hallucinante voorstelling en reisde al langs vele Europese toonaangevende theaterzalen.

artistiek directeur Tim Etchells performers Jerry Killick, Richard Lowdon and Claire Marshall lichtontwerp Jim Harrison decor Richard Lowdon productie Jim Harrison geluid en techniek Greg Akenhurst, Doug Currie

naar boven


do 20 april | FIND ME A BORING STONE | Ro Theater | Frascati 1, 20:30

 

Ergens middenin de stad staat een man stil voor zich uit te staren. Hij zag het leven altijd als een opeenstapeling van betekenisloze toevalligheden. Maar ineens heeft hij sterk het gevoel dat de wereld meer samenhang heeft dan hij ooit vermoedde. Een chaotische, ongestructureerde monoloog over bijna alles.

Over strak gelegde vloeren waar je prima een geruisloos leven op kunt leiden, over de geschiedenis die zich steeds maar weer lijkt te herhalen in een onherkenbaar heden. Over gestorven ouders die via de contouren in de spiegel langzaam maar meedogenloos recht terug je gezicht in sluimeren, over integratie en vluchtelingenstromen en asielzoekerscentra en terreur en de poging een eenduidig iemand te zijn. Over het brouwproces van bier, over het zinvol maken van een zinloos leven op een plek in de wereld die zich meer en meer begint te profileren als het wilde westen.

regie Erik Whien tekst Rik van den Bos met Gijs Naber decor Marc Warning licht Casper Leemhuis kostuumontwerp Rebekka Wörmann fotografie campagnebeeld Nick Helderman
 

naar boven