Introductie: Frascati & Jongeren

Frascati brengt herkenbaarheid en frisheid in theater, dans, mime en performance. We programmeren voorstellingen die ook voor jongeren inspirerend, confronterend, toegankelijk en leerzaam zijn. Met ons jongerenlabel Breakin’Walls zoeken we heel bewust de belangstelling en het talent van de jonge generatie (14+) op. Bovendien betrekt Frascati jongeren op een actieve manier bij de programmering, marketing en organisatie. Breakin’Walls breekt de theatermuren open!
 
Jongerenredactie
Breakin'Walls is binnen Frascati hét label voor voorstellingen, festivals en sideshows voor jong publiek onder 27 jaar. Het programma wordt mede-geselecteerd en samengesteld door een redactie van kritische Amsterdammers tussen de 16 en 23 jaar. Zij bedenken het festivalthema en geven hun talent voor programmering, vormgeving, productie, communicatie of journalistiek binnen Frascati vorm. Breakin'Walls is het directe resultaat van hun betrokkenheid. De redactieleden zijn jong, leven midden in de stad en hebben een sterke affiniteit met kunst en cultuur. Ze zijn echte smaakmakers en vormen zo de motor tot cultuurparticipatie voor een brede groep jongeren. Wie zitten er in de jongerenredactie? Klik hier voor informatie.
 
Jongerenproducties
Bij Frascati kunnen jongeren ook zelf spelen. Per april 2011 heeft Frascati de kerntaken van voormalig Jongerentheater 020 overgenomen. Met deze toevoeging is een nieuwe loot aan Frascati Producties ontsprongen. We produceren we ieder seizoen drie grote jongerenproducties, waarin jonge talenten tussen 16-23 jr samenwerken met aan Frascati verbonden professionals. In 2011-2012 werkte een grote groep getalenteerde jongeren binnen Frascati producties met regisseurs als Nicole Beutler, Alida Dors, Elike Roovers en Alexandra Broeder. In het najaar van 2012 werken ze o.a. met de Israelische choreograaf Keren Levi.
 
 
Breakin'Walls
Ons jongerenlabel Breakin'Walls heeft een eigen website! Check hier voor meer informatie en actuele programmering.
 
Educatie
Frascati richt zich in haar jongerenbeleid op alle jongeren vanaf 14 jaar en biedt in de programmering verschillende ‘stepping stones’ om het theater binnen te stappen, rekening houdend met leeftijd, achtergrond en opleiding. Frascati programmeert daarom maandelijks een speciale serie jongerenvoorstellingen. Deze voorstellingen dienen als zogenaamde  eerste treden voor de jongere die (vaak klassikaal) zijn eerste stappen in het theater zet. Daarnaast zijn ook uit ons reguliere aanbod veel voorstellingen geschikt voor deze groep. Voorstellingen van Hotel Modern, Boogaerdt & van der Schoot, Oostpool, Bambie, Mighty Society en het werk van Jetse Batelaan/RO Theater bijvoorbeeld. Rondom deze voorstellingen worden educatieprogramma’s aangeboden, die i.s.m. het gezelschap worden ontwikkeld.
 
Voor contact over de mogelijkheden voor jouw school of deelname aan de jongerenredactie, mail: Kiki Rosingh, Programmeur Jongeren & Educatie: kiki@frascatitheater.nl
Wil je zelf meespelen in een van onze producties? Mail dan: Joyce Timmerman: joyce@frascatitheater.nl