Intergalactic (An Attempt To Overcome The Binary)

Intergalactic (An Attempt To Overcome The Binary)

Andrea Bozic / Frascati Producties

performance

Over

 

Choreografe Andrea Božić maakt intelligente, speels-filosofische voorstellingen die de waarneming aangenaam ontregelen. Intergalactic is geïnspireerd op het beroemde verhaal ‘Tlön Uqbar, Orbis Tertius’ van Jorge Luis Borges, waarin een fantasierijk wereldwijd geheim genootschap aan de haal gaat met de werkelijkheid. Ook in Intergalactic wordt getornd aan wat wij kennen als ‘de’ werkelijkheid. De theaterruimte wordt omgetoverd tot een levend organisme. Het ademt, beweegt en spreekt tot het publiek, in een taal gemaakt van beelden, geluiden en duisternis. Een intergalactische ervaring vanuit je luie stoel!

Graag geven we u nog mee dat we het op prijs zouden stellen als u zich in het zwart-wit kleedt. Een zwart-wit gekleed publiek zal een toevoeging zijn aan de beleving van de voorstelling. Uiteraard ligt de uiteindelijke keuze bij u.

Intergalactic is de eerste productie van Stichting Tilt, een platform opgericht door Andrea Božić, Robert Pravda en Julia Willms om het interdisciplinair werken en denken te bevorderenen. Andrea Božić (NL/HR) werkt sinds 2003 bij Frascati. Zowel in binnen- als buitenland wordt zij gezien als een pionier vanwege haar interdisciplinaire aanpak. Sinds 2010 werd haar werk gecoproduceerd door Frascati en Emio Greco Ι PC, waar zij artist in residence was. In 2011 produceerden beide huizen haar fascinerende voorstelling Mars Landing, gemaakt in opdracht van het Rathenau Instituut. In april 2013 is haar voorstelling Lithium nogmaals te zien bij Frascati. Beeldend kunstenaar Julia Willms (D/NL) onderzoekt in haar werk de aard van het kijken. Zij maakt o.a. videoinstallaties, fotowerk en tekeningen. Geluidskunstenaar Robert Pravda (NL/RS) ontwikkelde zich via tal van samenwerkingen tot experimenteel geluidskunstenaar en componist en werkt momenteel ondermeer als docent bij de interfaculteit ArtScience, op de Koninklijke Academy van Beeldende Kunsten Music en Dans in Den Haag.

 

 

 

Video

Trailer COME TOGETHER: Beauty, Bauhaus and the Beast