Identiteit

di 11 juni

Identiteit

The Welcome table

in het Engels
 

Over

In het werk van festivalkunstenaars Faustin Linyekula en Gregory Maqoma staan thema’s als kolonialisme en identiteit en de verbeelding van geweld in dans centraal. Tijdens dit publieke gesprek onder leiding van Sruti Bala, associate professor Theaterwetenschap, vormen deze thema’s het vertrekpunt.

The Welcome Table is een nooit afgemaakte toneeltekst van de Amerikaanse schrijver James Baldwin, een prominent strijder tegen het racisme in zijn land. In het stuk zien twee personages 

(gebaseerd op de danseres Josephine Baker en de Amerikaanse professor en criticus Henry Louis Gates Jr.) aan een gedekte tafel. In alle vrijheid discussiëren ze over de staat van de Afro-Amerikaanse bevolking. Tijdens het Holland Festival duikt op verschillende locaties een hedendaagse variant van The Welcome Table op voor uiteenlopende gesprekken rondom werk en thema’s van kunstenaars in dit festival. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer literaire en ideologische bewegingen als Négritude en de Harlem Renaissance, de films Échangeur en Touki Bouki, werk en leven van de Martinikaanse filosoof Édouard Glissant en natuurlijk James Baldwin.

 

€8
Frascati 3 / 90 minuten

onderdeel van het Holland Festival