• How to build an universe Davy Pieters

How to build a universe

How to build a universe

Davy Pieters / Theater Rotterdam

theater

Over

Stel dat wij het toeval zelf kunnen ensceneren? Hoe beïnvloedt dat ons perspectief op de wereld? Op ons leven? Op onszelf?

We leven in een ogenschijnlijk maakbare wereld. Met alle technologie zoomen we eindeloos in op de wereld. We manipuleren en controleren het leven en laten ons in dit digitale tijdperk steeds meer leiden door de algoritmes die daarachter schuilgaan. Met het grootste gemak dragen we onze zoektochten en creativiteit daaraan over. Maar veel inzichten die ons wereldbeeld volledig veranderen ontstaan en ontdekken we per toeval. Zowel in één mensenleven als in de hele mensheid. Kunnen wij in de toekomst, zelfs het meest ongrijpbare ensceneren?
 
Davy Pieters ontleedt in How to build a Universe het toeval, in een beeldende, fysieke en filmische voorstelling waarvoor Jimi Zoet (URLAND) de muziek componeert en Lisa Verbelen (BOG.) een zangcompositie maakt.

regie Davy Pieters concept en regie Davy Pieters spel Judith Hazeleger, Niels Kuiters, Ayrton Fraenk, Mees Borgman, Syoma Ekhart muziek Jimi Zoet zangcompositie Lisa Verbelen zang coach Béni Csillag lichtontwerp Axel Dikkers kostuums Erik Bosman 

Makers

Davy Pieters(1988) vertelt verhalen die zich spiegelen aan haar eigen generatie en de tijd waarin wij nu leven.
Sinds haar afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht maakte Davy Pieters bij Frascati Producties de studie What Remains (2012), het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant (2012) en de bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014), die werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het Vlaamse Circuit X en waarmee ze genomineerd werd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014), waarvoor Davy in de wereld van het forensisch onderzoek dook. De voorstelling maakte een uitgebreide tournee door binnen- en buitenland. Hierna maakte zij Made in Here. Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy Pieters het gezelscap KOBE op: regelmatig treden ze met spectaculaire, theatrale performances op in de club- en festivalscene.

Sinds 2017 is Pieters een van de makers binnen Theater Rotterdam. Daar produceerde ze vorig jaar The Unpleasant Surprise (2017).

 

 

70 minuten

29 nov is de voorstelling opgenomen in het aanbod van We Are Public

nagesprek/makersgesprekken

Op di 27 november gaat journalist en documentairemaker Emma Lesuis (1988) na afloop van How to build a universe met theatermaker Davy Pieters (1988) in een verdiepend gesprek over voorstelling, oeuvre, generatie en makerschap.

duur: ca 40 min, gratis entree

Makersportretten

Dit nagesprek is het tweede deel van een serie verdiepende interviews die Frascati dit theaterseizoen initieert onder de noemer Makersportretten. Hierbij gaan theatermakers - na afloop van hun voorstelling - in gesprek over de context van het werk, hun oeuvre, inspiratiebronnen, artistieke signatuur en blik op de wereld.