Fresh Young Gods

Fresh Young Gods

Toneelgroep Oostpool

theater

Over

Verontrustend inkijkje in de control-room van de wereld

Vijf fresh young gods uit de wereld van het internationale bedrijfsleven en de politiek liggen aan de rand van een zwembad in Dubai. Een project van Shell in de haven van Rotterdam dreigt uit te lopen op een totale clusterfuck, met miljardenverlies, reputatieschade en zelfs oorlog tot gevolg. Nu moet blijken of ze hun bevoorrechte posities en megalomane inkomens waard zijn. Hebben ze door hoe ernstig de situatie is? Weten ze een oorlog af te wenden? En, veel belangrijker, lukt het ze om winst te blijven maken?

'zeer expressieve theatertrip'- ****Trouw 

tekst Joeri Vos regie Eric de Vroedt spel Mariana Aparicio Torres, Ludwig Bindervoet, Bram Coopmans, Gonca Karasu, Rick Paul van Mulligen, Whitney Sawyer & Bram Suijker scenografie Maze de Boer kostuums Lotte Goos scenefotografie Sanne Peper dramaturgie Willemijn Barelds muziek Remco de Jong & Florentijn Boddendijk

 

Makers

Toneelschrijver Joeri Vos en regisseur Eric de Vroedt (Toneelgroep Amsterdam) werkten eerder samen in het kader van De Vroedts succesvolle project mightysociety: een tiendelige reeks geëngageerd theater over brandende, actuele kwesties. In 2016 wordt De Vroedt artistiek leider van Het Nationale Toneel in Den Haag. Fresh Young Gods is het tweede deel in het drieluik Goede bedoelingen van Joeri Vos, over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën. In september is bij Frascati het eerste deel te zien, De Onrendabelen, over een gezin dat alles op alles zet om uitzetting uit hun hufterproof container te voorkomen.

Toneelgroep Oostpool maakt persoonlijk geëngageerd en nietsontziend theater dat de kracht én kwetsbaarheid van de mens met de toeschouwer deelt. Het diverse aanbod wordt bepaald door vier artistieke pijlers, vertegenwoordigd in een breed artistiek team: repertoire in eigenzinnige ensceneringen (Marcus Azzini, tevens artistiek directeur); grensoverschrijdend en beeldend theater (Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot); brutaal theater voor een jong publiek (Timothy de Gilde); en regie-talentontwikkeling (Joeri Vos).

 

Pers

 

Video

video Fresh Young Gods
teaser Fresh Young Gods

Beeld

90 minuten