Forever Young

Forever Young

Frascati Producties / Marijn Brussaard

performance

Over

Onderdeel van het Nederlands Theater Festival!
 
Een solo rap-performance 

God has blessed me, cause I know that I've been put on this earth to make people happy and inspire people and uplift people. That's a beautiful thing. The only downfall about it is that I don't have any to do that for me. But it makes me super strong, because I know that even if I'm having a bad day, I can come up here and I know I can make y'all laugh and smile. Y'all love my energy. I'm so grateful, and that's a blessing.
-Young Ludo
 

In Forever Young is Marijn Brussaard zijn alter ego Young Ludo en geeft een concert waarin de curieuze symboliek van de Amerikaanse hiphop- en rapcultuur wordt blootgelegd. In een bezwerende performance die verwijst naar grootheden als Drake, Kanye West en DJ Khaled ontrafelt Brussaard de bijna religieuze verheerlijking van een superster en de eenzaamheid die eronder schuilgaat. 

'Marijn Brussaard (...) nu al een potentiele publiekslieveling' - **** de Theaterkrant

concept, tekst & spel Marijn Brussaard scenografie Nikki Hock advies Bianca van der Schoot foto Bas de Brouwer

 

Makers

Marijn Brussaard (Nederland, 1993) weet zijn publiek uit te dagen en te tergen, maar tegelijkertijd ook voor zich in te nemen. Zijn muzikale mime-performances tonen een bijna universeel ‘lijdend lichaam’ in een moderne samenleving. Hij studeerde in 2014 af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Theaterschool met de solovoorstelling Rhythm of the Night. Op het ITS Festival won hij er de prijs Het Debuut mee. Na deze afstudeersolo maakte Marijn Brussaard voor Fraslab (2015) Variety Show; een solo-medley van 40 minuten waarbij hij de gehele popgeschiedenis aan flarden zong. Bij Theater aan het Spui werkte hij Variety Show uit tot een duet met Elias de Bruyne voor festival De Parade. Brussaard maakt ook elektronische, avant-gardistische muziek als onderdeel van muziekformatie Know V.A..
De Frascati Productie Forever Young (nov 2015) werd geselecteerd voor Circuit X, onderdeel van het Vlaams Theaterfestival en is daarom in seizoen 2016-2017 in diverse theaters door Nederland en Vlaanderen te zien. 
Eind februari 2017 komt de nieuwe voorstelling van Marijn Brussaard uit bij Frascati Producties, waar voor hij zich met huid en haar aan het fenomeen facebook zal overgeven.

 

Pers

 

Video

teaser Forever Young

Beeld

60 minuten
Circuit X

Forever Young is geselecteerd voor Circuit X (onderdeel van het Vlaams Theaterfestival) en is daarom in seizoen 2016-2017 in diverse theaters door Nederland en Vlaanderen te zien.