• the exact position of things nicole beutler

The Exact Position of Things

wo 13 t/m za 16 november

The Exact Position of Things

Nicole Beutler Projects

language no problem
dans

Over

Ze is aanwezig, maar kan haar gedachten niet meer scherpstellen.

The exact position of things volgt de desoriëntatie van een vrouw die haar eigen naam niet meer weet. Ze overleeft door zich vast te klampen aan bekende rituelen.De voorstelling toont een constant verlies van de grip op de werkelijkheid.Woorden gaan een eigen leven leiden. Naar betekenis wordt tevergeefs gezocht. Handelingen worden gedubbeld en de meest minieme veranderingen blootgelegd.

The exact position of things is donker bewegingstheaterzonder middelpunt, dat zich altijd voorwaarts naar het volgende moment beweegt.Het doet denken aan het werk van Beckett, of Bernlefs Hersenschimmen. Existentialistisch, zoekend én bevrijdend. Want, vraagt choreograaf en regisseur Nicole Beutler zich af, kan het verliezen van alle kennis ook een bevrijding zijn? Met subtiele humor neemt ze je mee naar de binnenwereld van iemand met Alzheimer. Een universum waarin het herkenbare vreemd wordt, en het vreemde vertrouwd lijkt.

Deze Nicole Beutler-klassieker uit 2005 markeert het ontstaan van de kenmerkende signatuur van deze ‘beeldend kunstenaar in het theater’. De fijnzinnige ontleding, het ‘loopen en scratchen’ van beeld, beweging, taal en licht is met dezev oorstelling begonnen.

De voorstelling werd genomineerd voor de BNG Theatermakersprijs en door theaterblad TM verkozen tot een van de beste dansstukken van dat seizoen.Ter ere van het tienjarige jubileum van haar gezelschap Nicole Beutler Projects, is de voorstelling terug in de theaters, mét de originele cast.

In haar ijzersterke 'The exact position of things' scheren twee vrouwelijke dansers in het schemerdonker langs realiteitsverlies en desoriëntatie. Soms schuifelend als oude besjes die doorslaan in het plaatsen van een onooglijk karpet, soms extatisch meegevoerd in 'lullige' dansjes die de mentale vervreemding hilarisch maar aangrijpend onderstrepen.Een desolaat universum waarin woorden hun betekenis verliezen en mensen, om niet ten onder te gaan, blijven vasthouden aan stellige vormen.” Trouw

regie Nicole Beutler performers Hester van Hasselt en Esther Snelder een coproductie met Theater Malpertuis (BE).

€15 / €11,50
Frascati 2 / 60 minuten
Tickets online €1 goedkoper
Première

The exact position of things gaat in première op donderdag 14 nov 2019.

de voorstelling is 16 november opgenomen in het aanbod van We Are Public