De Richel

De Richel

Theatercafé de Richel
Theatercafé de Richel is zowel de foyer van Frascati 4 als een ontmoetingsplek voor theatermakers, kunstenaars, studenten en kunstliefhebbers. Boven vloeit de drank rijkelijk tegen schappelijke prijzen en is er ruimte voor een goed gesprek, beneden in de kelder gebeurt alles dat in de marges van het theater thuishoort. Er vinden donkere theaterexperimenten plaats, bandjes en singer-songwriters geven optredens, DJ's goochelen met vinyl en radiomakers rommelen met hoorspelen en diepte-interviews.

Radio de Richel
Radio de Richel is de digitale bibliotheek met podcasts van de Theatertroep, ’t Barre Land en verwanten. Momenteel worden twee podcast gemaakt. Czeslaw de Wijs en Jochum Veenstra maken “Portretten van Toneelspelers”, en Franka Bauwens en Jochum Veenstra maken “Blik op de Stad”.
In “Portretten van Toneelspelers” vertelt een geïnterviewde over zijn of haar leven en hoe die in verband staat met de Nederlandse theatergeschiedenis. In “Blik op de Stad” neemt een theatermaker/-maakster van Frascati de toehoorder mee op een wandeling door Amsterdam.

In 2014 is Radio de Richel opgezet naar aanleiding van een project van Frascati. In het verlengde van het door Frascati geproduceerde Radio Futura werden er in Radio de Richel theatermakers geïnterviewd over wat hen inspireert. In het seizoen 2015-2016 kreeg dit programma een vervolg. In Fragmenten spraken Jip Vuik en Jochum Veenstra met theatermakers over zijn of haar favoriete boeken. Vanaf seizoen 2016-2017 heeft de podcast een eigen site en zendt het (bijna) wekelijks uit.