• all inclusive julian hetzel

All Inclusive

All Inclusive

Julian Hetzel (DE / NL) / CAMPO in coproductie met Frascati Producties, Schauspiel Leipzig & Münchner Kammerspiele

English spoken
performance

Over

Voor All Inclusive, een voorstelling over de esthetisering van geweld, is Julian Hetzels startpunt het paradoxale principe van ‘creatie door destructie’ en onderzoekt hij de explosieve kracht van oorlogsbeelden.

Terwijl het slopen van monumenten en iconische beelden, zoals we dat kennen uit bv. Irak en Syrië, gebruikt wordt als tool voor strategische oorlogsvoering, werd ook het museum een verlengstuk van het slagveld. De esthetisering van geweld wordt er zichtbaar gemaakt en in producten omgezet. Maar wat als de souvenirs eigenlijk trofeeën blijken te zijn?

All Inclusive plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen, en verbindt realiteit met verbeelding tijdens een rondleiding door een tijdelijke expositieruimte. Het publiek wordt uitgenodigd om te kijken naar een bezoek aan een museum waar de realiteit terugslaat.

regie Julian Hetzel performers Kristien De Proost, Edoardo Ripani, Geert Belpaeme en lokale figuranten dramaturgie Miguel Angel Melgares artistiek advies Sodja Lotker productie CAMPO i.s.m. Ism & Heit coproductie Frascati Producties, Schauspiel Leipzig & Münchner Kammerspiele

Makers

Julian Hetzel (Duitsland, 1981) studeerde visuele communicatie aan de Bauhaus University Weimar (2008) en zette daarna zijn studie voort bij het masterprogramma van DasArts. Al tijdens zijn opleiding viel hij op met de spraakmaknde performance The Benefactor (2011). In het voorjaar van 2017 sleepte hij de VSCD Mimeprijs in de wacht met The Automated Sniper.

Zijn werk is doorwrocht, provocant, geëngageerd en toegankelijk. Het bevindt zich op het snijvlak van theater, performance, media, muziek en beeldende kunst.

Première

Première op do 20 sep 2018

All Inclusive on tour

2 & 3 okt Marseille - Actoral
12 & 13 okt Antwerpen - Monty
17,18 & 19 okt Gent - CAMPO
24 t/m 27 okt Leipzig - Schauspiel
1 & 2 nov Utrecht - Spring in Autumn
1 dec Brussel - Kaaitheater
7 dec Rotterdam - Theater Rotterdam