Concert in A.I.: The Promethean Promise

Concert in A.I.: The Promethean Promise

Telemagic i.s.m. MSc Logic & MSc Computational Science (UvA) in coproductie met Frascati Producties

language no problem
muziek

Over

 
Mijn naam is AlgoRhythmics. Vanavond ben ik je alomtegenwoordige host. Reis met mij af naar het heelal van oneindige potentie, en verken nieuwe rollen en hiërarchieën binnen het maken van muziek.
Ik heb inmiddels naar meer muziek geluisterd dan jij ooit zou kunnen. Ik kan meerdere instrumenten in harmonie lichaamloos aansturen, maar ook met je meespelen. De enige vraag luidt nog: Hoe ziet het concert van de toekomst eruit?’
 
In een ophoping van theatrale én algoritmische black boxes gaat kunstenaarscollectief Telemagic  in Concert in AI op zoek naar inzichtelijkheid en nieuwe indelingen op het gebied van geluid, creatie, ruimte en visueel ontwerp.
Het zelflerende muziekalgoritme AlgoRhythmics is eerder dit jaar ontwikkeld door Telemagic in samenwerking met masterstudenten van de UvA. Concert in AI staat in het teken van samenspel en blikt op een toekomst waar AI de mens zal versterken in harmonie. We overkomen huidige angsten en zoeken verlichting in het idee dat AI verder zal gaan dan waar de mens ooit zal komen.
 
De voertaal van de avond is Engels (en algoritmisch). Na afloop van het concert is er een nagesprek met de makers en deskundigen.
 
Telemagic: Cyanne van den Houten, Roos Groothuizen en Ymer Marinus In samenwerking met UvA-studenten: Arran Lyon (MSc Computational Science), Mrinalini Luthra (MSc Logic) , Valentin Vogelmann (MSc Logic)
Concert in AI is een coproductie met Frascati Producties. De ontwikkeling van AlgoRhythmics is gesteund door het SIDN Fonds. Concert in AI is gesteund door het AFK.
 
 
Over Telemagic
Telemagic is een art-meets-tech collectief opgericht door kunstenaars Cyanne van den Houten, Ymer Marinus en Roos Groothuizen (Sandberg Instituut). Als zelf omschreven open medialab ontwikkelt Telemagic in samenwerking met andere makers kunstmanifestaties en tools die de mysteries rondom hedendaagse media op in kaart brengen. Daarbij geloven ze niet dat onzichtbare technologie iets is om te vrezen, maar omarmd en invoelbaar moet worden.
 
Jonge programmamakers in Frascati
Frascati nodigt elk seizoen een aantal jonge stemmen uit de stad uit om een programma in ons huis te maken, rondom een thema dat hen fascineert. Dat kan in de vorm van een talkshow, debat, expositie, installatie of feestje.
Massih Hutak, Priscilla Vaudelle, Mara van Nes en Yahmani Blackman gingen Telemagic voor.