• clara

Do you remember that time we were together and danced this or that dance ?

Do you remember that time we were together and danced this or that dance ?

Clara Amaral (PT)

language no problem
performance

Over

Een intieme performance over belichaamde herinnering

Hoe leeft een dans voort in het geheugen? Wat komt er boven als we denken aan het ritme, de ruimte, het gevoel; het zweet, de passen en de context? De werkelijke of achteraf ingebeelde danspartner? De dans die je nooit werkelijk gedanst hebt? De jonge dansmaker Clara Amaral schreef een tekst over dans, (gedeelde) herinnering en verbeelding. In lijn met haar onderwerp leerden zij en Loïc Perela deze tekst uit het hoofd, als basis voor een intieme performance voor telkens één toeschouwer. Een intrigerend spel met de oude en nieuwe, gedeelde en persoonlijke, echte en gefabuleerde herinneringen, zoals het lichaam deze opslaat, moduleert en weer tevoorschijn laat komen.

tekst publicatie Clara Amaral in gesprek met Lana Čoporda, Loïc Perela, Magda Widlak, Ofir Yudilevitch, Serge Amoussou-guenou & Yang Zhen performance Clara Amaral vormgeving Dongyoung Lee redationeel advies Becket Mingwen

Clara Amaral studeerde vijf jaar dans in Lissabon en vervolgde haar studie aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. Haar stuk ‘Soap Crash’, een trio met Unn Faleide, Noora Hannula en Lisa Marie Hennig- Olsen, kreeg een eervolle vermelding tijdens het ITs Festival 2012. Na haar afstuderen maakte zij een aantal voorstellingen waarin de relatie tussen het (elektronische) object en het (vrouwelijke) lichaam centraal stond. Met Do you remember keert zij terug naar haar voorliefde en fascinatie voor taal. Het werk van Amaral was eerder te zien bij onder andere Dansmakers, Frascati Producties en Veem House for Performance.

30 minuten
diverse aanvangstijden

19:00 - 19:30

19:45 - 20:15

20:30 - 21:00

21:15 - 21:45

22:00 - 22:30

22:45 - 23:15