• charlie stevens romana vrede

Who's afraid of Charlie Stevens?

Who's afraid of Charlie Stevens?

Romana Vrede

theater

Over

Een levend kunstwerk over een autistische zoon

Gevierd actrice en theatermaker Romana Vrede (Theo d’Or, 2017) maakte een voorstelling over Charlie Stevens, haar zwakbegaafde, autistische zoon. Nu 15, fysiek 17 en mentaal 2, is Charlie niet schattig meer. Ze vertelt in haar voorstelling over de grillige, beproefde liefde voor haar zoon en voor de plaats die ze voor hem bevecht in onze samenleving.

Romana: 'Ik ben een kunstenaar. Wij kunstenaars staan anders in het leven. Kunst gaat over dat gebied in onze verbeelding waar de ruimte volledig vrij is. Zo kijkt Charlie ook naar de wereld, helemaal onbevangen. Toen ik dat begreep, begreep ik Charlie ook veel beter.’

Who’s afraid of Charlie Stevens? is een voorstelling met dans, film en muziek waarbij de non-verbale expressie de boventoon voert. De voorstelling speelde eerder in 2016-2017 voor uitverkochte zalen.

'Confronterend en ontroerend.' ★★★★ Theaterkrant

Lees hier een interview met Romana Vrede over de voorstelling in de Volkskrant.

Zie ook www.projectcharlie.nl

idee Romana Vrede regie Bram Jansen choreografie Ryan Djojokarso spel Romana Vrede, Charlie Stevens, Dook van Dijck, Club Gewalt muziek Club Gewalt: Robbert Klein en Amir Vahidi videokunst Huub Laurens dramaturgie Nina Aalders techniek & licht Joris van Oosterhout

 

Makers

Romana Vrede is actrice en theatermaker. In 2016 maakte ze de voorstelling Who’s afraid of Charlie Stevens over haar verstandelijk beperkte en autistische zoon. In 2017 won ze de Theo d’Or voor haar hoofdrol in de voorstelling Race van Het Nationale Toneel.

80 minuten