Change Position

Change Position

Frascati Producties / Zarah Bracht

theater

Over

 
Een onderzoek naar het fenomeen liefdesrelatie.
 
Alles is in verandering, alles is beweging. De mogelijkheid tot contact met een ander ontstaat en vergaat soms sneller dan dat we erop in kunnen gaan. De vluchtigheid van een blik of aanraking kan soms juist heel opwindend zijn. Liefde staat niet vast, maar hoe ontstaat aantrekking?
 
Change Position is een paringsdans, een sportief gevecht. Hoe kijken we naar samen-zijn in een tijd waarin we vooral bezig zijn met onze individuele groei?
Tijdens Frascati Fraslab in oktober 2016 werkte Zarah Bracht voor het eerst aan Change Position. Toen ontvouwde er zich een duet in drie delen: op de eerste avond zagen we de man alleen, op de tweede avond de vrouw. Op de derde avond kwamen zij op de vloer bij elkaar. Nu herwerkt Zarah de voorstelling en laat zij liefde, paringsdans, gevecht, man en vrouw op één avond samenkomen.
 
 
concept & regie Zarah Bracht spel Anneke Sluiters & Dennis Tiecken advies scenografie Liesje Knobel foto Bas de Brouwer met dank aan Indra Cauwels

Makers

Zarah Bracht (1990, Hamburg) is in 2016 afgestudeerd aan de Regieopleiding in Amsterdam. Voorafgaand aan haar studie was zij regieassistent bij diverse producties van Thalia Theater Hamburg en Deutsches Theater Berlin. Afgelopen seizoen liep zij stage bij Peter Sellars Only the Sound Remains aan de Nationale Opera in Amsterdam. Tijdens haar studie ontdekte ze haar liefde voor dans en bewegingstheater en oefende ze zich in het maken van voorstellingen op basis van beeld en beweging en zonder (toneel)tekst. Zarah streeft met haar werk de toeschouwer mee te nemen op ontdekkingsreis in zijn of haar eigen verbeelding en associatiewereld.