The Bright Side of Life

The Bright Side of Life

Bright Richards / New Dutch Connections

muziektheater

Over

Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.

The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen en het is meer dan dat. Het is een matchmakingsevent waarin vluchtelingen zichzelf kunnen laten zien. Waarin ze anderen ontmoeten, die hun netwerk openstellen. Hierdoor kunnen deze vluchtelingen zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak ontwikkelen.

De komst van 60.000 vluchtelingen in 2015 heeft Bright Richards geinspireerd om The Bright Side of Life te maken. The Bright Side of Life is een lichte én ontroerende voorstelling met aangrijpende live muziek van Oleg Fateev. Gebaseerd op het levensverhaal van Bright, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland moet hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.               

In 2017 ontving Bright met New Dutch Connections de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij 'als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen'.

The Bright Side of Life werd gekozen in de selectie van Het Theaterfestival 2018: 'Indrukwekkend…. Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn”.

'Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.' ★★★★ Theaterkrant

'The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.' ★★★★ NRC

concept, tekst en spel Bright O. Richards tekst en regie Ko van den Bosch muziek van en door Oleg Fateev m.m.v. MC Innocent Ekhator en ongeveer 10 jonge vluchtelingen. 

Makers

Bright Richards volgde de toneelschool in Arnhem en speelde bij diverse theatergezelschappen. Hij schreef en regisseerde onder andere As I Left My Father’s House en is oprichter van New Dutch Connections: een stichting die onder meer theater inzet voor de empowerment van jonge vluchtelingen met o.a. ToekomstAcademies in het hele land. Bright Richards ontving in 2017 de Gieskes-Strijbis Prijs: de grootste podiumprijs van ons land. De komst van meer dan zestigduizend vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

120 minuten