Bright Side of Life

di 10 & wo 11 april

Bright Side of Life

Bright Richards / Theater Utrecht

muziektheater

Over

Daar waar het goed met je gaat, is je thuis

Wie was de vluchteling voor hij vluchteling werd? En hoe kan hij zichzelf opnieuw uitvinden? Bright Richards was jarenlang een beroemd en geliefd acteur in Liberia, tot hij dat land twintig jaar geleden moest ontvluchten. Eenmaal in Nederland begint de zoektocht naar een nieuw leven en een nieuw publiek. In The Bright Side of Life doet hij verslag van dit avontuur. Een komische en confronterende voorstelling met live muziek over het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Het werk van Bright Richards werd onlangs bekroond met de Gieskes-Strijbis Podiumprijs.

concept, tekst & spel Bright O. Richards tekst & regie Ko van den Bosch muziek Oleg Fateev foto Geert Goiris

Makers

Acteur en theatermaker Bright Richards was een bekend acteur in Liberia, het land dat hij 20 jaar geleden moest ontvluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, speelde voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Father´s House door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers. De komst van meer dan 60.000 vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling. Onlangs ontving Richards de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, een onderscheiding voor makers die bijdragen aan de kwaliteit en diversiteit van de podiumkunsten in Nederland.

 
€17 / €13,50
Frascati 2
Tickets online €2 goedkoper
Koop een kaartje voor een vluchteling

Wil je een vluchteling / statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor jezelf en een vluchteling. In aanloop naar de voorstelling zullen we je per mail op de hoogte brengen hoe je je introducé ontmoet en wat er georganiseerd wordt rond de voorstelling.