Bloomsbury

Bloomsbury

Florian Myjer & Kim Karssen

theater

Over

Kim Karssen en Florian Myjer wentelen zich gulzig en stuntelend in het gedachtegoed van de Bloomsbury Group, een bonte verzameling kunstenaars en denkers uit het Engeland van begin 20e eeuw. Dit is alles behalve een historisch verantwoorde documentaire voorstelling, maar een hyperpersoonlijke zoektocht naar de houdbaarheid van zachte idealen en milde anarchie. Bloomsbury toont ons verlangen om van de wereld een prachtig versierd en vrijzinnig vorstendommetje te maken, en de prijs die daarvoor wordt betaald.
 
‘Verpletterend mooie scènes [...] voorlopig hoogtepunt van het ITS Festival.’ - Theaterkrant
 
Florian Myjer en Kim Karssen studeerden aan de Toneelacademie Maastricht. Beiden speelden en werkten mee aan voorstellingen van De Warme Winkel en hebben daarnaast al een aantal eigen voorstellingen op hun naam staan. Florian Myjer presenteerde tijdens de laatste Fraslab Oliver en zal zijn werk voortzetten onder de vlag van Frascati Producties.
 
concept, tekst, spel Kim Karssen en Florian Myjer kostuums Hanne Pierrot eindregie Jip Vuik met dank aan Carry Hendriks, Joost Horward, Huguette Mackay en Marc Zwietink
 
NIEUW WERK.
Deze voorstelling is onderdeel van Nieuw Werk. Tweemaal per jaar bundelt Frascati met dit programma presentaties van een nieuwe generatie theatermakers. Een eerste platform in Amsterdam voor makers die aan het begin van een veelbelovende carrière staan.
 

Makers

55 minuten