Bedtime Stories

Bedtime Stories

Thomas Dudkiewicz (Urland) / Productiehuis Rotterdam

English spoken
theater

Over

Een hoorspel van ongekende proporties op meesterlijke wijze verteld

Lilly is een jong meisje gezegend met een bijzondere familie. Haar vader Max en haar grootvader George zijn kundige verhalenvertellers. Elke avond, voor het slapen gaan, dwaalt zij door onontdekte, speciaal voor haar gecreëerde universa. Dan, op een avond, gebeurt er iets dat niemand had voorzien… Het werk van schrijver en acteur Thomas Dudkiewicz is geïnspireerd door een breed scala aan verhaalvormen, van films en boeken tot games. Bedtime stories is zijn nieuwste werk in een reeks onderzoeken en experimenten naar de kracht van het verhalende. Afwisselend kruipt hij in de huid van Lilly, Max en George, op reis in hun laatste verhaal, het verhaal met de lengte van een leven.

'Dudkiewicz is een meesterlijk verteller' - de Theaterkrant

tekst, spel & regie Thomas Dudkiewicz vormgeving Marijn Alexander de Jong muziek Jimi Zoet & Tomas Loos schrijfcoach Joachim Robbrecht

Makers

Thomas Dudkiewicz studeerde aan de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2012 afstudeerde. In 2010, tijdens het tweede jaar van zijn opleiding, richtte hij samen met Ludwig Bindervoet, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet performancecollectief Urland op. Urland maakt beeldende, muzikale en fysieke performances met een flinke dosis humor. De groep confronteert haar publiek met een radicale, operateske theatervorm en universele thema’s en vragen, en weet moeiteloos een nieuwe generatie toeschouwers aan te spreken. Voor hun voorstellingen Explorer – Prometheus ontketend en Bedtime Stories werd Urland genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

 

Pers

 

Video

Trailer Bedtime Stories
70 minuten
we are public

29 november is de voorstelling opgenomen in het We are public aanbod