• Hotel Modern

Banana and Oyster Knife

Banana and Oyster Knife

Hotel Modern

theater

Over

Alledaagse dingen bezien met de liefdevolle blik van een schilder.

Marcel Duchamp verklaarde een pisbak tot kunst. Andy Warhol deed hetzelfde met een afbeelding van een blik soep, Rembrandt met z’n huishoudster en Rubens met z’n vrouw. Een schilderij kan je opnieuw laten kijken naar het alledaagse: wolken in de lucht, een geschilde citroen, een koe in de wei. In navolging van de grote meesters van het stilleven werpen de leden van Hotel Modern een liefdevolle blik op hun omgeving. Samen met het publiek persen ze poëzie uit een fles wc-eend, engageren ze een ontmoeting tussen een ballon en een cactus, en ontdekken ze de ontroerende schoonheid van een brandblusser.

'Vrolijk beeldtheater voor vormgevers en andere kijkers' ★★★★ Theaterkrant

concept, toneelbeeld en spel Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker assistentie Maartje van den Brink techniek André Goos

MOOIS #573 25-10-17 Hotel Modern - Banaan en Oestermes from Moois on Vimeo.

Makers

Hotel Modern is het gezelschap van Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker. De groep werd in 1997 opgericht en ontwikkelde een unieke theatertaal waarin beeldende kunst, film, muziek en (poppen)spel samengaan. Hotel Modern verwierf internationale faam met voorstellingen als Kamp en De Grote Oorlog, waarin zij met huis-tuin-en-keukenmateriaal en een paar vingercamera’s een indringende theatrale vertaling vonden voor de verschrikkingen van twee Wereldoorlogen. De beelden worden voorzien van een live soundtrack en levensgroot geprojecteerd, het resultaat is verbluffend intens en realistisch. Daarnaast maakten zij lichtvoetiger voorstellingen als De Baard van God, Garnalen Verhalen en Vliegboot Moederschip. Vorig seizoen hernamen zij het kleinood Slakkesporen. Hotel Modern werkt vaak samen met componist Arthur Sauer (o.a. De Grote Oorlog) en geluidskunstenaar Ruud van der Pluijm (o.a. Kamp). Het werk van de groep werd bekroond met vele (inter)nationale prijzen.

65 minuten