Bambie is Back

Bambie is Back

Bambie & Eef van Breen Group

theater

Over

Oefeningen in het rekken van tijd met live muziek van de Eef van Breen Group

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn.

Het theater is dè plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambie's 18e voorstelling. Seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, fucken met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten.

Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles. Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan.

In Bambie is Back! werkt de groep voor het eerst met levende muziek. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: o.a. in Fellini en Borgen van het Noord Nederlands Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.

'Het duo Van der Laan en Stavenuiter toont zich nog altijd meester in droge humor op de vierkante centimeter. Heerlijk.' ★★★ Het Parool

'Bambie is Back! is een aaneenschakeling vermakelijke en fascinerende taferelen, een sympathiek weerzien.' ★★★ Theaterkrant

‘Bambie is Back toont Bambies Poëtische kant dankzij de musici van Eef van Breen Group, die op de bühne participeren en een mooie sferische onderlaag aanbrengen.’ Trouw

Op woensdag 4 april wordt er om 22:00, aansluitend op de voorstelling, in Frascati 3 een feestje gehost door BAMBIE EN EEF VAN BREEN met jazzy plaatjes en jams. Gratis toegang!

gemaakt en gespeeld door Eef van Breen, Stathis Elio, Ibelisse Guardia, Paul van der Laan, Eva Tebbe en Jochem Stavenuiter dramaturgie Marijn van der Jagt decor Hester Jolink eindregie Erik Whien

Makers

Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. Fysieke voorstellingen over de kleine mens met zijn grote dromen en ambities, herkenbaar, hilarisch en poëtisch In Bambie is back werkt de groep voor het eerst met live muziek.

De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in Fellini en Borgen van het Noord Nederland Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.

100 minuten
JAZZY BAMBIE AFTERPARTY!

Swing en feest mee met de Bambies! Eef van Breen draait fijne jazzplaatjes afgewisseld met een live jam.