• BOG Lisa verbelen

ALL.

ALL.

Lisa Verbelen / BOG.

language no problem
performance

Over

ALL. is een muziektheater performance waarin Lisa Verbelen een poging doet iets groots (alles) te vatten. Alleen. 
 
ALL. gaat over het feit dat alles complex is. 
Al twijfelend, veranderend van perspectief en in- en uitzoomend buigt Lisa zich over de volgende vragen:
 
1. Hoe kunnen we omgaan met de complexiteit die onvermijdelijk lijkt te komen zodra iets begint?
2. Hoe kunnen we ons denken veranderen en daarmee ook de wereld, zonder deze te versimpelen? 
3. Kan dat? Kunnen we de dingen niet versimpelen? 
 
Dat buigen over deze vragen uit zich in een tamelijk ambitieuze voorstelling met veel muziek, een bewegend decor, rook en wellicht een dansje. 
Niets is zeker maar het wordt zeker anders dan je denkt, 
en je komt er ongetwijfeld als een veranderd mens uit. 
(Hoewel, als je niet komt verander je ook.)  
 
ALL. is deel van Lisa’s langer lopend onderzoek naar de relaties tussen de klank en visuele vorm van muziek, naar hoe muziek, taal en decor elkaar beïnvloeden en samen een compositie kunnen vormen. 
 
Na ONE. solo by Lisa Verbelen (2015) maakt Lisa met ALL. haar tweede solo binnen BOG., de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht, naar een objectieve blik. BOG. zoomt uit en in op alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. 
 
 
ONE. solo by Lisa Verbelen werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 en won op het 35ste Fadjr International Theatre Festival 2017 in Teheran de prijs voor Best Vocal Design. In 2018 ontving Lisa de Operadagen Rotterdam Award voor haar bijdrage aan het genre muziektheater.
 
In deze betoverende solo zingt Lisa Verbelen vierstemmig een woordeloze partituur over het ontstaan van de wereld en het leven. (...) Via de muziek stelt ze zich open en kwetsbaar op en toont ze zich wederom als een prachtige performer.’
- Juryrapport BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 over ONE. solo by Lisa Verbelen
 
Lisa Verbelen is a remarkable musical performer. (...) Her renderings on stage are intimate, lucid, decisive. She calls out the complexity of all things, which is then translated into a comprehensible score for her audience. What she does is imbued with rhythm; an internal beat. It is no exaggeration to say that ‘she's got it’.’ The committee of the Operadagen Rotterdam Award 2018. 
 
concept en uitvoering Lisa Verbelen eindregie Suze Milius dramaturgie Roos Euwe decor Merijn Versnel licht David de Joode techniek Timo Merkies een productie van BOG. en Het Zuidelijk Toneel in coproductie met d e t h e a t e r m a k e r & deSingel en De Brakke Grond.
 
 

Makers

Lisa Verbelen is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, afdeling Performance en aan de master muziektheater T.I.M.E. (Koninklijk Conservatorium Den Haag). 

BOG. is de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers Judith de Joode,Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. Sinds 2013 maakt BOG. werk vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, het uitzoomen, het rangschikken en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. BOG. is sinds 2015 dochtergezelschap van Het Zuidelijk Toneel. BOG. maakte tot nu toe gezamenlijk de voorstellingen BOG. een poging het leven te herstructureren (2013), MEN. de mening herzien (2014), GOD. (2015), OER. een oefening (2016), KID. (2017) en Iemand die slaapt (2018).

Naast de collectieve creaties wordt er binnen BOG. ook werk gemaakt dat vertrekt vanuit één maker. In 2019 zijn dat ALL. solo by Lisa Verbelen, FIK. een lichte verzameling, en Under Pressure (première 21 november 2019). 

60 minuten

Ook te zien van BOG. —> FIK. 23 okt tijdens Brainwash Festival in de Brakke Grond