All Inclusive

di 18 t/m za 22 september

All Inclusive

Julian Hetzel / CAMPO in co productie met Frascati Producties

language no problem
performance

Over

Creatie door de(con)structie. Dat is het paradoxale principe waar All Inclusive van vertrekt. We kennen allen wel de recente beelden van beeldenstormers in Irak en Syrië, waarbij iconisch erfgoed gesloopt werd. Maar wat als dergelijke afbeeldingen van vernietigingen, die op ons netvlies gebrand zijn, eigenlijk ook tools op zich zijn om aan strategische oorlogsvoering te doen? Wat als het museum een verlengstuk van het slagveld wordt?


In All Inclusive zet Julian Hetzel zijn kritische onderzoek naar oorlogsvoering verder, door zowel de esthetisering als de kapitalisering van geweld zichtbaar te maken. All Inclusive plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen en verbindt realiteit met verbeelding tijdens een ambigue rondleiding doorheen een imaginair museum. Een museum waar de realiteit terugslaat. Want wat als souvenirs eigenlijk trofeeën blijken te zijn?

Julian Hetzels werk is doorwrocht, provocant, geëngageerd en toegankelijk. Het bevindt zich op het snijvlak van theater, performance, media, muziek en beeldende kunst en heeft over het algemeen een droog gevoel voor humor en een sterk politieke ondertoon. Vaak werkt hij met een documentaire benadering en ontwikkelt hij performatieve situaties die de gangbare theatrale situatie uitdagen. Vanaf 2018 is Julian Hetzel associated artist bij kunstencentrum CAMPO in Gent.

concept en regie Julian Hetzel spel Kristien de Proost, Edoardo Ripani, Geerst Belpaeme dramaturgie Miguel Angel Melgares publiciteitsbeeld B.W. Ansorge & BAM Photographers artistiek advies Sodja Lotker producent CAMPO, Gent co productie Frascati Producties, Schauspiel Leipzig, Kammerspiele München, Stichting Ism & Heit Utrecht.

 

Makers

Julian Hetzels werk is doorwrocht, provocant, geëngageerd en toegankelijk. Het bevindt zich op het snijvlak van theater, performance, media, muziek en beeldende kunst en heeft over het algemeen een droog gevoel voor humor en een sterk politieke ondertoon. Vaak werkt hij met een documentaire benadering en ontwikkelt hij performatieve situaties die de gangbare theatrale situatie uitdagen.
 
De van oorsprong Duitse Julian Hetzel (°1981) studeerde visuele communicatie aan de Bauhaus University Weimar, daarna verhuisde hij naar Amsterdam om zijn opleiding voort te zetten bij het masterprogramma van de AHK DasArts. Tijdens zijn studie viel hij al op met het provocatieve The Benefactor (2011), gebaseerd op de woorden van Frits Bolkenstein tijdens De Schreeuw om Cultuur waarin hij opperde om de kunsten te financieren vanuit het budget voor ontwikkelingshulp. 
Zijn afstudeervoorstelling I’m Not Here Says the Void (2013) werd ondersteund door Frascati Producties en was op enkele internationale podia te zien. Samen met SPRING Festival Utrecht en ondersteund door de Subsidie Nieuwe Makers maakte Hetzel vervolgens de installatie-performance STILL – The Economy of Waiting (2014) en Sculpting Fear (2015). Beide performances onderzochten de publieke ruimte en de stad als podium. Met Obstacle, een serie van publieke interventies, maakte Hetzel deel uit van de winnende bijdrage Between Realities van Platform Scenography, de Nederlandse inzending voor de Quadriënnale van Praag in 2015.
 
In 2016 richtte Hetzel Stichting Ism & Heit op als een structuur om zijn artistiek werk te ontwikkelen, met uitvalsbasis in Utrecht. In opdracht van Steirischer Herbst Graz, en met de steun van het NXTSTP-netwerk, creëerden en produceerden Hetzel en Ism & Heit in 2016 de lovend onthaalde performance-installatie Schuldfabrik, die draaide rond een zeep gemaakt van menselijk vet. Zijn laatste performance, The Automated Sniper, in een productie van Frascati en Ism & Heit, won de Mimeprijs 2017 en is sindsdien internationaal aan het toeren.
 
Vanaf 2018 wordt Julian Hetzel associated artist bij kunstencentrum CAMPO in Gent. In nauwe samenwerking met Stichting Ism & Heit, zal CAMPO de rol op zich nemen van uitvoerend producent voor de komende creaties en Julian Hetzel helpen om zijn artistiek werk te ontwikkelen.
 
Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe productie All Inclusive, waarin hij de relatie onderzoekt tussen fotografie en oorlogsvoering, tussen toerisme en iconoclasisme, als mechanismes in de jacht op beelden.
 
Julian Hetzel is ook oprichter en drummer van de electro-popband Pentatones.
€15 / €11,50
Frascati 4
Tickets online €1 goedkoper