Today is a beautiful day

Today is a beautiful day

Youness Aboulakoul / Dancing on the Edge

language no problem
dans

Over

Grensoverschrijdende dansvoorstelling toont geweld op subtiele wijze

Today Is a Beautiful Day wil resoneren in onze lichamen, lang nadat we het theater verlaten hebben. In zijn solo onderzoekt Youness Aboulakoul het effect van geweld op onze lichamen. De beweging in een nooit eindigende ketting van constante transformaties. Over hoe geweld opgeslagen wordt in onze lichamen. Herinneringen zijn als onzichtbare imprints, vaak levend gehouden in gebaren en bewegingspatronen. Waar is geweld van gemaakt en hoe kunnen we haar kortstondige aard grijpen, juist omdat zij constant van vorm en verschijning verandert?

In een donkere kamer experimenteert Aboulakoul met de mogelijke contouren van geweld, haar vormen bewust articulerend. Today Is a Beautiful Day is een eindeloos begin, de beweging van geweld in ons bewustzijn, krachtig en tevens opmerkelijk fragiel, een podium voor haar eigen ontrafeling.

Youness Aboulakoul is een choreograaf, danser en muzikant met een bijzondere interesse in de interactie tussen verschillende artistieke disciplines op het snijvlak van beeldende, geluids- en podiumkunsten.

concept, choreografie & uitvoering Youness Aboulakoul assistent Youness Atbane lichtontwerp Omar Boukdeir geluidontwerp Zouheir Atbane, Youness Aboulakoul dramaturgie Gabrielle Cram co-productie Centre chorégraphique de Montpellier, Les subsistances, Institut Français du Maroc, Centre Chorégraphique National de Roubaix, CCN de Belfort, Dancing on the Edge / Het Huis Utrecht met ondersteuning van the Association Beaumarchais-SACD 

Makers

Geboren in Casablanca, woont en werk Youness Aboulakoul nu in Parijs. Hij maakte zijn debuut als danser op zeer jonge leeftijd, zowel hip-hop als urban dance verkennend, gevolgd door training in eigentijdse dans aan het conservatorium in Casablanca. Als danser werkte hij bij verschillende gezelschappen en choreografen uit Marokko en Europa, zoals Oliver Dubois, Khalid Benghrib, Rosa Sanchez en Alain Baumann, Radhouane El Meddeb en Christian Rizzo. In 2010 begon Youness Aboulakoul met eigen werk te creëren als choreograaf. Het eerste duet Logos, werd gevolgd door De Architecten (2018), in samenwerking met choreograaf en beeldend kunstenaar Youness Atbane.

Youness Aboulakoul componeert ook. Zijn werk is geïnspireerd door de rijkdom van Marokkaanse muziek en de geluiden uit de elektro-wereld, waarbij hij deze twee mixt om zijn eigen sonische universum te ontwikkelen. He componeerde originele tracks voor verschillende choreografieën en films.

Als choreograaf, danser en muzikant toont Youness Aboulakoul een bijzondere interesse in de interactie van verschillende disciplines. Met deze meervoudige visie op kunst wil hij de grenzen van eigentijdse dans oprekken en zo nieuwe vormen van artistieke expressie laten ontstaan.

 

45 minuten
Wereldpremière
Nagesprek

Na afloop is er een nagesprek.