Vaudeville II

Vaudeville II

de Theatertroep

theater

Over

De Theatertroep komt terug met Vaudeville II, de ultieme cross-over tussen intelligent teksttoneel en schaamteloos plat vermaak. Versgeperste scènes, kakelverse acts en maagdelijk materiaal, een potpourri van smerige, grensoverschrijdende, schadelijke en beledigende scènes voor iedereen. Alles is geoorloofd en niet-goed is zeker geen geld terug. Betreden van de zaal op eigen risico en liefst mét aanvullende zorg- en tandongevalleverzekering. Met teksten van o.a.: van Kooten en de Bie, Monty Python, Jiskefet, Judith Herzberg, Poelmo en de Theatertroep. Komt dat zien, komt dat zien!

"En dan terug, wegens succes verzekerd, het tienkoppig collectief De Theatertroep met 'kakelverse' acts in duidelijke troepstijl." ★★★★ de Volkskrant op de Parade.

‘Gelaagd, toegankelijk, intelligent, scherp, poëtisch, onvoorspelbaar, aantrekkelijk en onweerstaanbaar onderhoudend.’ – Uit het juryrapport de Mus 2015

‘Aanstekelijk boulevardtoneel met hilarische dialogen en dito spel.’ De Groene Amsterdammer

‘Omdat de spelers zo getalenteerd zijn, werkt het. Je wilt nooit meer weg.’ de Volkskrant

‘Smakelijk voer voor de fantasie’ NRC Handelsblad

spel Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff en anderen.

Makers

De Theatertroep is een Amsterdams theatercollectief, bestaande uit makers met verschillende achtergronden (o.a. de Rietveld Academie, het Conservatorium, de Toneelschool, de Theaterdocentenopleiding en Wijsbegeerte). De Theatertroep zoekt naar nieuwe vormen en uitgangspunten in het theater zonder de traditie uit het oog te verliezen. Samen met schrijfster Judith Herzberg maakten zij Hoe echt is echt echt en Opgediept. Daarnaast waren zij de afgelopen seizoenen bij Frascati te zien met voorstellingen als De derde generatie, Driekoningenavond, It’s a tale told by an idiot (samen met Tijdelijke samenscholing) en Simpele uitdrukking van een complexe gedachte (samen met De Dansers). Regelmatig organiseert de Theatertroep Troupe en nuit, gevarieerde avonden waarmee ze een brug slaan tussen het klassieke theater en het uitgaanspubliek. De Theatertroep is tevens beheerder van het theatercafé van Frascati 4, De Richel.