UNTITLED 2017

UNTITLED 2017

Nineties Productions (i.s.m. Sandberg Instituut)

theater

Over

 

Een muzikale en anarchistische mix van live-show, performance en party

“Hello everybody, welcome!

This is a show, this is a party that could also be a political party.

We will present to you the past, the present and the future.

We’ve got some interesting guests, ‘cause it wouldn’t be a party without any.

And you’re the audience, but you’re also not the audience.

You’re our guests and therefore you are the party.

Grab a beer & sing along!”

Tune in bij Untitled, 2017: theater en tv-show ineen, een concert en een feestje, live op verschillende locaties door het land. De voorstelling is een eigentijdse interpretatie van TV Party, een anarchistische tv-show uit de jaren tachtig in New York die een podium bood aan alles wat onverwacht, tegenstrijdig of nog niet af was. De jonge spelers van Nineties Productions maken er een avond van vol performances, muzikale acts, live videobeelden, meeslepende verhalen, de terugkeer van jeugdhelden, een art race en community-drift, omlijst door de nodige filosofische kaders. Een kameleontische voorstelling die voortdurend balanceert tussen ernst en satire, kracht en kwetsbaarheid, statement en entertainment.

In het bijzijn van een live studio audience creëren ze pure magie: een enorm vermakelijke anarchistische potpourri die door de briljante montage wordt omgevormd tot een lyrische happening.’ – ***** De Theaterkrant

‘Met deze gedachte in het achterhoofd begint Untitled, 2017 steeds meer een sublieme ode aan het metamodernisme te worden. De kunstenaars en ‘gewone mensen’ die ten tonele worden gevoerd zijn tegelijkertijd belachelijk en beeldschoon en altijd kwetsbaar.’ – ***** De Theaterkrant

spel & muziek Annelinde Bruijs, Lucas Kramer, Marius Mensink & Yannick Noomen regie Anne Maike Mertens dramaturgie Floor Houwink ten Cate vormgeving Carmen Schabracq productie Mara Aronson techniek Marijn van Bussel, Tony Streefkerk & Sanne de Boer pr Esra Johanna Merkel coproductie Paradiso Melkweg Productiehuis met steun van Stadsschouwburg Amsterdam & Studio WIHH met dank aan Fonds Podiumkunsten & het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Nineties Productions (i.s.m. Sandberg Instituut) 
Nineties Productions en Frascati hebben aan studenten van het Sandberg Instituut gevraagd om samen te werken voor de speciale versie van Untitled, 2017 in de theaterzaal.
 
Roos Groothuizen, Cyanne van den Houten en Floris van Driel (afstuderend aan het Sandberg Instituut richting Design) geven de ruimte vorm met hun eigen werken. 
 

Makers

De artistieke kern van Nineties Productions bestaat uit Anne Maike Mertens, Yannick Noomen en Floor Houwink ten Cate, drie makers geboren in de jaren tachtig en opgegroeid in de jaren negentig. Eerder maakten zij We Are Here (2016), Naar Bukowski (2015) en Nineties: Live Your Life Like a Rave Machine (2013). Untitled, 2017 vormt het startschot van het stadsnomadisch bestaan van Nineties Productions. In de aankomende tijd zullen zij niet alleen in de theaters te zien zijn, maar vooral ook opduiken op onverwachte plekken en spelen voor nieuw publiek.

Anne Maike Mertens (1984) studeerde Theaterwetenschappen in Utrecht en combineerde dat met de theatermakers opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool. Bij de voorstellingen van Nineties doet ze vaak de eindregie. Bij hoge uitzondering is ze op de vloer te zien zoals bij de eerste Nineties en de Nacht van de Collectieven. Als maker heeft zij een voorliefde voor ‘gewoon doen’ en is zij altijd op zoek plekken net buiten de gebaande paden van het theaterlandschap. Naast Nineties heeft Anne Maike de regie over Brei, een breiclub van dames uit Amsterdam Noord die theaterdecors van wol maakt. In september 2017 gaat de gebreide jeugdvoorstelling Superoma (6+) in première in de Krakeling.

Na zijn afstuderen als acteur aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie wijdde Yannick Noomen (1987) zich aan de heroprichting van Café CoX (het oude café onder de Stadsschouwburg van Amsterdam). Naast zijn werk voor Nineties Productions speelt hij momenteel bij Wunderbaum in de voorstelling We doen het wel zelf en is hij sporadisch te vinden in film- en televisieland.

Dramaturg, schrijver en filmmaker Floor Houwink ten Cate (1987) studeerde af aan de Filmacademie en behaalde haar master in Theater Studies aan de Universiteit Utrecht. In 2016 schreef en regisseerde ze de muzikale en fysieke korte film Grand Tour (gerealiseerd in het kader van NTR Kort!). Op dit moment schrijft Floor aan twee nieuwe filmplannen. Naast haar werk voor Nineties Productions werkt zij onder andere als regieassistent van Boogaerdt & Van der Schoot en Naomi Velissariou. In 2015 was zij Nieuwkomer bij Orkater met de voorstelling Route Nationale.

Pers

 
150 minuten

Genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017!