• lostproject

MAN DOWN

MAN DOWN

LostProject / Tolhuistuin

theater

Over

Uit de comfortzone van de gestereotypeerde man 

Volwassen worden is niet makkelijk en daar zijn Joshua Sabajo, Guilermo Hamel, Arman Tarhan, Robbie Wallin, Ziggy Knel, Erwin Kiene, Ryan Pinas en Tim van den Heuvel het levende bewijs van. Volwassen worden in de huidige samenleving is misschien een nóg grotere uitdaging. De rol van de man wordt vaak onvolledig ingevuld. Zowel door de media en TV als familieleden. In plaats van mannen te forceren om echte mannen te zijn, moet het normaal zijn om dit voor jezelf in te kunnen vullen. In Man Down gaan de acteurs in een afgesloten ruimte het gevecht aan met hun emoties, tonen zij de kwetsbaarheid van de man, overwinnen zij hun angsten en stappen ze letterlijk en figuurlijk uit hun comfort zone. Het publiek krijgt de ware man te zien zonder de illusies, stereotypen en vooroordelen van de samenleving.

Man Down is een confronterende voorstelling over de man (door de vrouw, Priscilla Vaudelle) en gebaseerd op eigen verhalen en ervaringen van acht Lost Project-mannen.

regie Priscilla Vaudelle spel Tim van den Heuvel, Erwin Kiene, Guilermo Hamel, Robbie Wallin, Ziggy Knel, Joshua Sabajo, Ryan Pinas, Arman Tarhan geproduceerd door Lost Project en Stichting Tolhuistuin.

Makers

LostProject is huisgezelschap van Tolhuistuin en creëert olv Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel projecten, programma’s en voorstellingen met een diverse groep interculturele Amsterdamse jongeren. Thema’s als gender, mannen- en vrouwenrollen, culturele identiteit, interculturaliteit, politiek en meer maken ze bespreekbaar voor een nieuw en gemêleerd publiek. De fascinatie komt voort uit hun eigen geschiedenis.

80 minuten
De Staat van de Man

Deze voorstelling maakt deel uit van het programma De Staat van de Man. Meer info