D3US/X\M4CHIN4

D3US/X\M4CHIN4

Fernando Belfiore / Dansmakers Amsterdam

language no problem
dans

Over

In het meta-universum van Fernando Belfiore vormen verleden en toekomst het heden. Hij smeedt een nieuw epos van goden en mensen, van machines en gadgets en van licht en geluid. Vertrekkende uit een schijnbaar hopeloze situatie, die verwijst naar de Griekse tragedie, zet Belfiore zijn deus ex machina in werking. Vanuit de originele gedachte van science fiction - het onderzoeken van mogelijke consequenties van wetenschap en innovatie gevat in fictieve verhalen - onderzoekt Belfiore de extremen van de menselijke conditie. Hij verbindt de geschiedenis van technologische innovatie, drama en hun eigentijdse interpretaties hiervan aan zijn onuitputtelijke verbeeldingskracht. Dit meta-universum laat je jouw dagelijkse werkelijkheid anders ervaren. Niet drie maar minstens zes dimensies worden blootgelegd. D3US/X\M4CHIN4 is een hedendaags ritueel over onze omgang met technologie. Een onverwachte kracht; een machine die eenmaal in beweging je verbeelding verruimt

   choreografie en regie Fernando Belfiore performance Goran Kusic, Luna Eggers Matz, Rozemarijn de Neve, Jija Sohn Set Design Nikola Knežević licht Steven Martin Snider lichtontwerp Wijnand van der Horst geluidsontwerp Steven Martin Snider techniek Saskia de Vries dramaturgie Mirjana Smolic outside eye Krisztina de Châtel, Ricardo Guratti, Vincent Riebeek, Renée Copraij artistieke coach Suzy Blok schrijfondersteuning Charlot van der Meer productie Dansmakers Amsterdam productie Sanne Wichman supported by Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Dansgroep Amsterdam, Workspace Brussels special thanks to Young Artfund Amsterdam, ICKamsterdam

 

 

DEU$ / X \ M4CHIN4 - Fernando Belfiore from Dansmakers on Vimeo.

D3US/X\M4CHIN4 from Fernando Belfiore on Vimeo.

Makers

Fernando (1983, BR) is choreograaf, performer en gastdocent aan de AHK. Hij studeerde theater in zijn geboortestad Sao Paolo en choreografie in Amsterdam aan de School voor nieuwe dansontwikkeling (SNDO - AHK). Fernando maakt intense en poetische voorstellingen met een performatief karakter. De performer, het lichaam, wordt ingezet als vertolker van de kracht en de kwetsbaarheid van de mens. In deze twee extremen ligt het potentieel. Intens en radicaal, in elke voorstelling voltrekt zich een delicate transformatie, vaak met zachtheid en kwetsbaarheid als keerzijde. Zijn voorstellingen zijn sterk visueel, met elementen uit het theater en verwijzingen naar de beeldende kunst. Hij experimenteert en onderzoekt nieuwe vormen van betrokkenheid van het publiek. Wat Fernando drijft is het buitengewone vinden binnen het aardse tot het haast magisch wordt. In binnen en buitenland is er veel aandacht voor zijn werk.

Hij ontving beurzen, een nominatie en meerdere residenties en won met The Miserable Thing in 2012 de Best Direction Award (ACT festival Bilbap). In 2013 werd hij met .Whatdowefinallyshare. door Aerowaves geduid als Priority Company en met zijn solo voorstelling Al13FB<3 (2014) werd hij geselecteerd voor de internationale Aerowaves Top Twenty 2016. Sinds zijn debuut is hij met zijn werk te zien op vele festivals en theaters in Europa, Amerika en Azië.

Fernando is bij Dansmakers Amsterdam sinds 2011 en wordt gesteund door het International Choreographic Art Centre (ICK), Amsterdam Fonds for the Arts en Work Space Brussels.

Video

D3US/X\M4CHIN4
D3US/X\M4CHIN4