Unmute

do 17 t/m za 19 oktober

Unmute

Keren Levi / Neverlike & Yannis Kyriakides & Slagwerk Den Haag

theater

Over

 
unmute is een muziek-dans voorstelling van componist Yannis Kyriakides en choreograaf Keren Levi.
 
unmute wordt door 3 dansers en 2 musici van Slagwerk Den Haag uitgevoerd. Met deze voorstelling betreden Levi & Kyriakides een nog nauwelijks verkend gebied waar digitale technologie en de fysieke vaardigheden van dansers en musici elkaar bespelen. Het is dans, live muziek en een biologerende soundscape van digitaal bewerkt stemgeluid.
 
unmute schetst een futuristisch tafereel waarin mens en stem definitief gescheiden zijn maar waar een sterk verlangen heerst om communicatie en stemgeluid opnieuw met het persoonlijke en het lichaam te laten samenvallen. Door middel van sensors kanaliseren de dansers en de musici de digitale velden van stemgeluid. Zij worden door deze losgemaakte en ‘verstomde’ stemmen bezeten en veranderen zo van gedaante. Het idee van deze her-belichaming van stemmen komt van rituelen van bezetenheid in antieke beschavingen, bijvoorbeeld orakels die de stem van de goden vertolkten. Het refereert ook aan helende, bezwerende rituelen waarin de geest en de stem van een overledene het lichaam van de levende in bezit neemt. Als wezens van alle tijden en culturen - orakel, halfnaakte godheid, cyborg -  belichamen en ‘herstellen’ zij de meervoudigheid van stemmen.
 
concept, muziekcompositie Yannis Kyriakides concept, choreografie  Keren Levi performance / dans  Eva Susova, Charlie Laban Trier, Matthew Day performance / percussie Fedor Teunisse, Pepe Garcia dramaturgie  Igor Dobricic  Myo installatie, programmering Darien Brito lichtontwerp en techniek Martin Kaffarnik geluidstechniek Michelle Abolaffio
 
€17 /€13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper