• ARIAH LESTER THE GATE

The Gate

do 09 & vr 10 april

The Gate

Ariah Lester / Productiehuis Theater Rotterdam

Engels
performance

Over

Wat als we allemaal een superheld zouden zijn?

Met bovennatuurlijke krachten onderzoekt Ariah Lester in THE GATE zijn ware ik als superheld, het DNA van zijn spiritueel erfgoed, de gevolgen van migratie en cross-culturele verbintenissen.

THE GATE is een choreografie voor vier dansers, een live concert en een theatervoorstelling met verbluffende visuals ineen. Boven alles is THE GATE een #fakeituntilyoumakeit opera. Ariah Lester vertelt zijn levensverhaal op volstrekt unieke wijze: als een minimalistische moderne, queer, Afro-Caribisch, opera-achtige versie van iemand of iets als Assepoester, The Sound of Music of The Matrix. Net als al zijn eerdere werk kenmerkt THE GATE zich door een volstrekt eigenzinnige combinatie van humor, drama en virtuositeit. THE GATE is geïnspireerd op het boek The Hero with a Thousand Faces van de Amerikaanse literatuurwetenschapper Joseph Campbell.

In de performance vertelt Ariah Lester zijn persoonlijke levensverhaal en zijn zoektocht naar het bovennatuurlijke in hemzelf. Zoals in Hollywood-films en Broadway-musicals weet hij van dit persoonlijke verhaal een universele vertelling te maken, waaruit iedereen een les kan trekken. Tijdens THE GATE neemt Ariah Lester je mee op reis van Venezuela naar Nederland, van Lester Arias naar Ariah Lester.

Lester creëert een ritueel waarin hij transformeert tot de Held, tot de materialisatie van zijn eigen droom, tot Ariah, tot... jou.

'Kunnen we Ariah Lester volgend jaar naar het Songfestival sturen? Het alter ego van Lester Arias heeft geen autotune nodig om een publiek te overtuigen.' de Theaterkrant

concept, regie, beeld, songteksten, muziek, choreografie ARIAH LESTER compositie en muziekproductie in samenwerking met Niklas Niki Blomberg bas/toetsenist Chris Doyle performance en gemaakt door Aga Pedziwiatr, Ewa Sikorska (fluit), Niklas Niki Blomberg, Thaynah Rodrigues, Chris Doy
THE GATE is een productie van Productiehuis Theater Rotterdam in coproductie met Operadagen Rotterdam.
 
 

€15 / €11,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper

Let op: in deze voorstelling zit een stroboscoop.