• pocahontas Ariadna Rubio Lleo / a company

Pocahontas

Pocahontas

Ariadna Rubio Lleo / Acompany

language no problem
performance

Over

                                                                                                                                                    Mei 2019

Lieve Pocahontas,

Ik ga een voorstelling maken, waarin ik jou ga spelen!

Meestal wordt ik vanwege mijn uiterlijk voor een latina-poetsvrouw of exotische hoer gecast, maar nu heb ik eindelijk een mooie kans, om’s iets anders te gaan spelen.

Als uitgangspunt neem ik de film van Walt Disney. Ik vind dat jij daarin heel mooi bent, echt een goed voorbeeld, hoe je heel puur en dichtbij de natuur kan leven. ‘Jouw’ John, die knappe en gespierde Engelsman, waar je helemaal dol op wordt, is ook niet mis, hoor. Jeez what a guns on that guy! Jullie hebben het best moeilijk in die film, maar ik vind dat jij je heel dapper opstelt tegenover je strenge vader. Echt een teken van emancipatie. Ik las later op Wikipedia, dat John eigenlijk 40 jaar oud was en jij 12, klopt dit? Hoop van niet.

Hoedanook... de voorstelling, die ik ga maken gaat ook over iets doen wat eigenlijk niet mag. Om iets uit zijn context te halen en je toe te eigenen, zonder de originele bron en diens perspectief voldoende te noemen. Landjepik zeg maar. Maar dan met verhalen. Een beetje zoals ‘wij Europeanen’ met ‘jullie’ hebben gedaan, toch? 

Groetjes,
Ariadna

Pocahontas is de nieuwe voorstelling van mime-performance maakster Ariadna Rubio Lleó (oa theatercollectief Schwalbe) waarin ze met westerse hoogmoed én schuldbewustzijn haar identiteitsverwarring thematiseert.

Ariadna studeerde in 2008 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Met haar afstudeerklas richtte ze theatercollectief Schwalbe op. Met Schwalbe heeft zij voorstellingen gemaakt die in binnen- en buitenland op diverse podia te zien zijn. De voorstelling Schwalbe zoekt massa werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en heeft de BNG nieuwe theatermakersprijs gewonnen. Pocahontas is Ariadna's eerste soloproject.

concept, spel Ariadna Rubio Lleó dramaturgie Aukje Verhoog spelbegeleiding Gerindo Kartadinata kostuum en decoradvies  Martina Lebert lichtadvies Joost Giesken mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhardt Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stimulering Eigentijdse Dans, Productiehuis Rotterdam, Broedplaats Den Bosch en Theater Ins Blau.

LET OP: dit is geen kindervoorstelling

 

Pocahontas Teaser from a company on Vimeo.

70 minuten
Première

Op donderdag 31 oktober gaat de voorstelling in première.