• the mysterious lai teck

The Mysterious Lai Teck

do 11 t/m za 13 juni

The Mysterious Lai Teck

Ho Tzu Nyen

Mandarijn (NL & ENG boventiteling)
theater

Over

Lai Teck was van 1939 tot 1947 leider van de communistische partij in Maleisië. Tegelijkertijd was hij een driedubbelspion, werkend voor Frankrijk, Engeland en Japan.

De Singaporese kunstenaar Ho Tzu Nyen onderzoekt het leven van deze man, met naar verluidt meer dan dertig identiteiten.
In een visueel desoriënterende, cryptische enscenering met mechanische elementen, projecties en muziek speelt Ho een ingenieus spel met maskeren en onthullen.

Ho Tzu Nyen was in 2018 op het festival te zien met One or Several Tigers. In zijn werk legt hij vergeten of verzwegen delen van de geschiedenis van Zuidoost-Azië bloot, een regio met vele nationaliteiten, verscheurd door talloze conflicten.

concept, regie, tekst, montage Ho Tzu Nyen uitvoering, stem, vertaling Tay Kong Hui onderzoeksadvies Marc Opper Andy Lim licht, toneelbeeld, technische leiding Jeffrey Yue musicus Black to Comm animatronics Creature NFX Workshop digitale visuele effechten & CG Graham Lamb productie Ho Tzu Nyen, ARTFACTORY met steun van
National Arts Council, Singapore
€21 /€12
Frascati 1 / 55 minuten
Meet the Artist