Een democratische avond voor bijna iedereen

di 17 t/m do 19 december

Een democratische avond voor bijna iedereen

Lucas De Man / Zuidelijk Toneel

theater

Over

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?

Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, gaan op reis door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0, een pilot project van het Europese IN SITU netwerk. Samen met lokale partners en burgers doen ze onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. In Search of Democracy 3.0 omvat naast een interactieve avond in het theater, ook een documentaireserie, een lezing en een online kennisplatform.

Een democratische avond voor bijna iedereen wordt een fijne en dynamische avond waarbij je wordt meegenomen in het onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Niet alleen een analyse maar er wordt ook actief gezocht naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden.

De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt. In elk geval tot gauw!

Grote dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan ons onderzoek, waar ook in Europa en daarbuiten. De tientallen wetenschappers, activisten, changemakers, democratische vernieuwers en burgers. Zonder hen, zonder elkaar, geen democratie.

    
concept en regie
Lucas De Man tekst Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters en Jasper van den Berg spel Lucas De Man, Sarah Eisa, Niels Kuiters, Willy Thomas en Eva Meijering (in wisselende samenstelling)

€17 / €13,50
Frascati 1
Tickets online €1 goedkoper