Programma Radio Futura

PROGRAMMA RADIO FUTURA

   

WEEK 3

DO 25 SEP – 16:00
Oog in
oog
Ruim 100 jaar na Thorbecke zijn we op zoek naar een nieuwe dialoog tussen kunst en politiek. In Oog in oog gaan vier kunstenaars en politici een zeer persoonlijk en openhartig tweegesprek aan; over inspiratie en ambitie, over onze stad, de wereld in verandering en over de gedroomde rol van kunst en politiek. De kersverse Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren ontmoet theatermaker Walter Bart (Wunderbaum). Tweede kamerlid en cultuurwoordvoerder van de SP Jasper van Dijk spreekt de choreograaf Nicole Beutler. Jan Hulst verzorgt een extra bijdrage over Romantiek (in theater).

In de Thorbecke-lezing presenteert Anne Breure het gedachtengoed van Chantal Mouffe.

 

VR 26 SEP – 16:00
Ethics in
Aesthetics

Transitie naar een duurzame samenleving: welke rol spelen de kunsten?

Dat een transitie naar een duurzame samenleving uiterst urgent is, daar is men het in de cultuursector in het algemeen wel over eens. Maar op welke manier kan de kunst haar kracht in zetten om aan de transitie naar een andere, duurzame samenleving bij te dragen?

In gesprek gaan Pascal Gielen, die editor is van het boek The Ethics of Art – Ecological Turns in the Performing Arts, Guy Gypens (directeur Kaaitheater) en Jeroen Peeters (dramaturg en auteur van Imagination, Experience and Meaning as Quality of Life), die samen het Vlaamse Pulse – Transitienetwerk Cultuur trekken.
Vervolgens schuiven kunstenaar David Weber-Krebs en zakelijk directeur van Frascati Jola Klarenbeek aan om te reflecteren op hoe zij zich in hun praktijk tot deze vraag verhouden . Gemodereerd door Anne Breure.

Vandaag neemt niet De Richel de radio over maar zal er de speciale uitzending ‘Victims of Love’ plaatsvinden van Tchelet Weisstub en Maika Knoblich.
Today’s evening Radio de Richel won’t be taking place, instead a special broadcast ‘Victims of Love’ hosted by Tchelet Weisstub and Maika Knoblich can be heard.

ZA 27 SEP – 16:00
Citaat voor de toekomst

Een verzameling utopische ideeën die andere  mogelijke toekomsten verbeelden en zo nieuwe ordes en systemen denkbaar maken. Luister live naar de gedachte-experimenten van nu, die aantonen hoe belangrijk de verbeelding is in het denken over andere mogelijke infrastructuren en samenlevingsvormen. Met o.a. Wouter Hillaert, Tchelet Weisstub, Tobias Kokkelmans, Emke Idema, Anoek Nuyens, Davy Pieters, Bo Tarenskeen, Andrea BožićJulia Willms, Mladen Alexiev en Jochum Veenstra.

Daggast: Jan Lazardzig (universitair docent Theaterwetenschap UvA). Hij praat mee over utopische theaterontwerpen in de stadsarchieven van Amsterdam.